3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGripa aviara ameninta integrarea

Gripa aviara ameninta integrarea

Presedintele Comitetului parlamentar mixt România – Uniunea Europeana, Guido Podesta, a spus ca nerezolvarea urgenta a crizei gripei aviare poate conduce la amânarea aderarii tarii noastre la UE. Fiind intrebat cum ar putea gripa sa schimbe evaluarile din ultimul raport de monitorizare al Comisiei Europene, Podesta a raspuns: „Este un subiect foarte dificil, care are o foarte mare importanta. Situatia este foarte grava in acest moment. Trebuie sa existe determinarea de a rezolva aceasta urgenta, pentru ca altfel ar putea duce la amânarea integrarii României in Uniunea Europeana“.


Pe de alta parte, Podesta a afirmat ca autoritatile române l-au asigurat ca problema epizootiei va fi rezolvata, ceea ce il face increzator. Podesta a solicitat insa executivului sa rezolve problemele pe care gripa aviara le-a ridicat la nivel local printr-un control mai strict al modului in care este gestionata criza. Fara a se pronunta deschis asupra viitorului actualului guvern, Podesta a apreciat ca România are nevoie de „stabilitate si eficienta“ in guvernare. Europarlamentarul a spus ca acestea ar trebui sa fie preocuparile României, nu atitudinea tarilor din Uniune, care inca nu au ratificat Tratatul de aderare.


„Ţarile care nu au inceput procedura de ratificare ar trebui sa faca acest lucru cât de curând. Unele tari prefera sa astepte Raportul Comisiei Europene din septembrie. Eu sunt convins ca nu va exista nici un motiv ca România sa nu intre in Uniunea Europeana din pricina neratificarii Tratatului“, a apreciat Podesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS