16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGazeta de Sud, premiata pentru Caravana Sperantei

Gazeta de Sud, premiata pentru Caravana Sperantei

Gazeta de Sud a primit premiul de excelenta pentru campania „Caravana Sperantei“, in cadrul „Galei Filantropia“ de vineri seara, unde au fost scoase la licitatie scaunele primarului Craiovei si prefectului de Dolj.


„Gala Filantropia“ a reunit vineri seara, in Muzeul de Arta din Craiova, reprezentanti ai principalelor organizatii nonguvernamentale si ai institutiilor publice in campania nationala „Pentru ei“, o actiune umanitara al carei scop este ajutorarea sinistratilor din Dolj. Initiativa a avut drept scop strângerea de fonduri pentru construirea unui dispensar in satul stramutat Rast, dar si constituirea unui fond de burse pentru elevii aflati in anii terminali.


Scaunul primarului, rascumparat cu 25 de milioane de lei


In vederea strângerii de fonduri au avut loc si câteva licitatii cu totul inedite, fiind scoase la vânzare scaunele primarului Craiovei si prefectului de Dolj. Antonie Solomon si l-a recuperat insa, la licitatie participând si un reprezentant al primariei care i l-a rascumparat cu 25 de milioane de lei. Scaunul prefectului judetului Dolj a fost cumparat de unul dintre participantii la gala cu zece milioane de lei. „Aceasta licitatie nu a fost facuta sa lasam oamenii fara scaune, ci in scopul ca, prin banii strânsi in urma licitatiei, sa oferim o raza de speranta miilor de sinistrati din Dolj, oameni care au ramas dupa o viata de munca fara nimic“, a spus Cristina Catana, coordonatoarea campaniei „Pune-te in locul lor! Nu le intoarce spatele!“.


Si fotografiile realizate in zonele sinistrate ale judetului au stârnit interesul participantilor, care au oferit de la câteva sute de mii de lei pâna la câteva milioane, bani strânsi pentru sprijinirea sinistratilor.


Gazeta de Sud – premiul de excelenta pentru „Caravana Sperantei“


La gala au fost oferite si diplome actiunilor filantropice de impact realizate de ONG-uri, institutii publice, presa, persoane fizice, voluntari. Gazeta de Sud a obtinut „Premiul de Excelenta pentru derularea celui mai important program de strângere de fonduri in situatii de criza, raspunzând astfel nevoii de reconstructie sau asistenta a zonelor afectate de inundatii“, pentru campania „Caravana Sperantei“, organizata prin intermediul Fundatiei „Gazeta de Sud“. Fundatia „Vasiliada“ din cadrul Arhiepiscopiei Olteniei a fost premiata pentru actiunea de sprijinire a sinistratilor din Banat, Prefectura Dolj a fost desemnata ca fiind institutia cu cea mai mare implicare pentru monitorizarea si ajutorarea sinistratilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU