11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActiuni comunitare pentru sprijinirea copiilor cu nevoi speciale

Actiuni comunitare pentru sprijinirea copiilor cu nevoi speciale

Reprezentantii Organizatiei Strategiei Nationale de Actiuni Comunitare impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj si Gazeta de Sud au organizat duminica, pe esplanada Teatrului National „Marin Sorescu“ din Craiova, o actiune de sensibilizare a opiniei publice in vederea ajutorarii copiilor cu nevoi speciale.


In aceasta manifestare s-au implicat 16 licee craiovene, dar si Liceul din Malu Mare, ai caror elevi impreuna cu copiii cu dizabilitati din scolile si centrele speciale au realizat lucrari pe care le-au scos la vânzare, in vederea strângerii de fonduri necesare dotarii scolilor si caminelor copiilor cu dizabilitati.


„Acest proiect a avut succes prin implicarea a 16 licee craiovene. In curriculumul tuturor liceelor din România s-a introdus educatia prin activitate de voluntariat in folosul comunitatii. Copiii cu dizabilitati de la Scoala Speciala «Sf. Vasile», «Sf. Mina», Centrul Scolar pentru Elevi cu Deficiente Auditive Craiova, Centrele de Plasament nr. 10, nr. 11, copiii din casele de tip familial au fost implicati si sprijiniti de liceeni craioveni. Actiunea de azi (duminica – n.r.) se vrea umanitara, pentru colectare de fonduri pentru copiii cu nevoi speciale. Toate lucrarile lor au fost scoase la vânzare, craiovenii având posibilitatea sa ofere atât cât considera, pentru ajutorarea si dotarea caminelor si scolilor acestora“, a mentionat Maria Dicu, coordonator judetean al actiunilor derulate de Strategia Nationala de Actiuni Comunitare.


Pe lânga lucrarile scoase la vânzare, pe esplanada teatrului au fost asezate urne in care craiovenii au avut posibilitatea sa faca donatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS