8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVirusul, in viziunea doljenilor

Virusul, in viziunea doljenilor

Doljenii nu se tem deloc de gripa aviara. Cei mai multi s-au plictisit sa tot auda la stiri vorbindu-se despre acest subiect, iar unii dintre ei considera ca este chiar o inventie a Uniunii Europene, menita sa oblige tara noastra sa importe carne de pui din statele mai dezvoltate ale Europei.


Ieri, in Piata din Brazda lui Novac s-a iscat o adevarata dezbatere pe tema gripei aviare.


Maria Dinca, din comuna Almaj, a auzit ca gripa aviara este periculoasa, insa recunoaste ca nu stie mare lucru despre aceasta boala si nici nu o intereseaza: „Este o boala pe care o fac pasarile, la om nu se ia. Am auzit si noi prin sat, dar cica e destul de departe, la noi nu ajunge“. O contrazice insa Ioana Paul, din Teasc: „La noi a fost gripa aviara. Este o boala periculoasa, iar primaria a luat masuri. S-au facut igienizari si la scoala, si pe drum“.


Costica Paun, un craiovean umblat, care venise la piata cu primul „lot“ de cirese din livada proprie, ca sa le comercializeze cu cinci mii de lei chita, spune ca gripa aviara este doar o facatura a Uniunii Europene. „Occidentalii ne invidiaza, pentru ca produsele noastre sunt naturale si din aceasta cauza sunt foarte cautate. Zilele trecute venise un neamt prin piata. Se uita la merele de pe o taraba si s-a apucat sa aleaga dintre ele doar pe cele cu viermi. De ce credeti? Ei bine, alea erau ecologice, daca aveau viermi, inseamna ca nu erau tratate. Asa si cu puii. Au interes sa ne inchida fermele de pui, ca sa cumparam noi pui de la ei“, a spus Costica Paun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS