3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBorseta plina cu bani, restituita

Borseta plina cu bani, restituita

Un craiovean, fara loc de munca, a dus la politie o borseta plina cu bani, pe care a gasit-o pe strada, pentru a fi restituita pensionarului care o pierduse.


In majoritatea cazurilor, atunci când cineva gaseste o suma de bani, o pastreaza, gândindu-se „E norocul meu!“. Sunt insa si oameni cinstiti care, atunci când gasesc un lucru pierdut de altcineva, fac tot posibilul sa-l restituie proprietarului.


Batrânul a pierdut aproape doua pensii


Ionel Floarea are 71 de ani si este din comuna doljeana Celaru. A fost 41 de ani invatator, iar acum este nevoit sa se descurce cu o pensie de vreo 4.000.000 de lei. Are aceeasi masina de 31 de ani si nu are de gând sa o schimbe. Nici n-ar avea bani pentru alta. Marti, batrânul a venit in Craiova sa faca inspectia tehnica periodica pentru autoturismul sau. Pentru ca inspectorilor li s-a parut ca un nit de la seria caroseriei nu sta chiar asa cum trebuie, l-au trimis pe batrân la RAR. De acolo, Ionel Floarea s-a gândit sa treaca prin Piata Centrala, sa cumpere niste pesticide, de care avea nevoie pentru bucata de teren pe care o munceste. „Când am plecat din piata, aveam la mine borseta cu banii si actele. Am ajuns lânga masina si am observat ca nu mai am borseta. M-am intors in piata, crezând ca am scapat-o pe acolo, dar n-am mai gasit-o. Aveam in ea aproape 7.000.000 de lei, plus actele. Cred ca am scapat-o din mâna când am trecut plasa cu cumparaturi dintr-o mâna in alta“, a povestit batrânul.


In aceeasi zi, in jurul orei 14.00, craioveanul Constantin Stanica, de 42 de ani, trecea pe Calea Bucuresti, prin zona blocului S 200. „Am vazut pe jos o borseta. Am deschis-o si am vazut ca erau in ea aproape 7.000.000 de lei, dar si niste acte, printre care niste retete medicale. Mi-am dat seama ca cineva a pierdut toate aceste lucruri. Am pierdut si eu multe lucruri in viata mea, am suferit din cauza asta, asa ca m-am gândit ca si cel care pierduse borseta sufera. De aceea am sunat la politie“, a spus Stanica.


Somer, dar cinstit


Formând numarul 112 – apel de urgenta – Constantin Stanica a primit legatura cu politistii de la Sectia 3, pe a carei raza de competenta gasise borseta. A povestit intâmplarea, apoi a mers si a predat borseta la politie. „Domnul Stanica a venit la sectie si ne-a adus borseta cu bani, iar noi ne-am ocupat sa-l gasim pe cel care o pierduse. L-am contactat pe domnul Ionel Floarea, iar dânsul ne-a descris cu precizie tot ceea ce se afla in borseta, fapt care ne-a intarit convingerea ca dânsul o pierduse“, a mentionat agentul-sef Valerica Dumitrescu, politist de proximitate la Sectia 3 Politie Craiova.


Ieri, la prânz, Stanica s-a intâlnit la politie cu pensionarul Floarea, inapoindu-i batrânului borseta cu toti banii din ea. Batrânul, aproape nevenindu-i sa creada, i-a strâns mâna gasitorului si i-a multumit cu lacrimi in ochi. „Sunt tare fericit. Nu m-am gândit nici o clipa ca o sa-mi primesc borseta cu bani inapoi. Multumesc ca mai exista si oameni cinstiti pe lumea asta!“, spunea, plângând, Ionel Floarea.


„Muncesc de la 17 ani. Am doi copii acasa, iar de saptamâna trecuta am ramas fara serviciu. Poate ca si mie mi-ar fi prins bine banii gasiti, dar nu m-am gândit nici o clipa sa-i pastrez“, i-a raspuns Constantin Stanica batrânului.


„Pentru noi, un astfel de gest inseamna foarte mult, inseamna ca mentalitatea românilor se schimba, inseamna ca exista si oameni cinstiti. Nu putem decât sa-i multumim domnului Stanica, pentru ca a dovedit ca este cinstit si are caracter“, a mentionat politistul de proximitate Valerica Dumitrescu.


Legislatie


Conform art. 216 din Codul Penal, insusirea bunului gasit constituie infractiune. Textul de lege mentioneaza ca „fapta de a nu preda in termen de zece zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al sau, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la trei luni sau cu amenda“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII