11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaximetristii vor sa-si omoare concurenta

Taximetristii vor sa-si omoare concurenta

Tarifele practicate de taximetristii craioveni s-ar putea majora, din nou, incepând cu luna iunie. Reprezentantii taximetristilor au avut marti o intâlnire, la Primaria Craiova, cu viceprimarul Gheorghe Nedelescu, prilej cu care au cerut ca tariful minim de la care pot sa porneasca sa fie majorat pâna la suma de 7.000 de lei.


Pentru a-si sustine afirmatia, acestia au declarat ca scumpirea este inevitabila, deoarece preturile combustibilului si pieselor de schimb au fost majorate. In prezent, potrivit HCL nr. 161/2003, tarifele de zi pot fi stabilite intre 4.500 si 24.000 de lei, iar cele de noapte intre 5.500 si 28.800 de lei. Vicele Nedelescu a sustinut ca nu are nimic impotriva introducerii pe ordinea de zi a acestui proiect de hotarâre.


„Consilierii locali sunt cei care stabilesc daca vor modifica hotarârea din 2004. Daca vreti sa fie supusa atentiei lor, in luna mai, trebuie sa aduceti la primarie o nota de fundamentare, pâna pe 6 mai“, a precizat Nedelescu.


Vicepresedintele Camerei Nationale a Taximetristilor Dolj, Gheorghe Tomescu, sustine ca prin modificarea pretului minim se incearca eliminarea firmelor de taximetrie care vin cu un pret mai mic decât cel practicat in prezent de taximetristi. „Nou-venitii care vor sa isi atraga clienti nu vor putea sa foloseasca un tarif mai mic decât cel prezent in hotarârea consiliului local. In acest fel firmele de taxi nu vor mai avea o concurenta prea mare“, a declarat Tomescu. Acesta mai afirma ca majorarea tarifului minim nu presupune insa obligatoriu si cresterea tarifului utilizat acum de taximetristi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS