10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA inceput distrugerea centrului Craiovei

A inceput distrugerea centrului Craiovei

Lucrarile pentru transformarea centrului au fost initiate inca de ieri, in prima etapa fiind curatata zona care urmeaza sa fie modernizata.


Transformarea centrului Craiovei intr-unul modern, cu fântâni arteziene si vegetatie exotica, asa cum viseaza primarul Antonie Solomon, a fost demarata ieri-dimineata. Graba constructorului, SC UTI International, este motivata de respectarea termenului de finalizare, de sase luni, stipulat in contractul incheiat cu municipalitatea, pe 14 aprilie. Pentru aceasta, câstigatorul licitatiei si-a trimis deja unul dintre asociati, SCT Bucuresti, sa „curete“ centrul orasului.


Primele care au disparut au fost cele 20 de bancute postate pe Calea Unirii, in apropierea Prefecturii Dolj. Dupa ce le-au scos si au vazut ca nu au unde sa le transporte, angajatii SCT Bucuresti le-au pus la câteva zeci de metri de statuia lui Mihai Viteazul. Craiovenii obisnuiti sa se odihneasca in acea zona au continuat sa se aseze pe bancutele adunate la gramada.


Parculetul din fata Mercurului – distrus


Dupa ce au dus la capat prima sarcina, angajatii firmei au trecut la distrugerea parculetului din fata complexului Mercur, bucata cu bucata. Si aici primele „victime“ au fost tot bancutele, dupa care s-a trecut la incercuirea parcarii Cronos din aceeasi zona. Spatiul verde, protejat pâna ieri de politistii comunitari, devenise loc de promenada pentru muncitori, care se miscau in toate partile. Pe lista neagra a modernizarii au fost bifati si copacii din parculet care stateau in calea planului primarului. Insotiti de doua autoutilitare care incurcau deja traficul pietonal din zona prefecturii, angajatii SCT Bucuresti incepusera de ieri sa ii masoare de jos in sus pentru a-si intocmi planul de taiere. Potrivit purtatorului de cuvânt al primariei, Carmen Licu, lucrarile de amenajare vor fi initiate abia miercurea viitoare. „Acum doar se pregateste terenul pentru ca de saptamâna care urmeaza sa se poata interveni. In acest week-end si de 1 Mai nu se vor face nici un fel de lucrari“, a explicat Carmen Licu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII