21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlbumul despre Gorj al lui Mischie, cadou pentru parlamentari

Albumul despre Gorj al lui Mischie, cadou pentru parlamentari

Albumul despre judetul Gorj realizat de Nicolae Mischie in anul 2000 a fost oferit cadou membrilor Comisiei de Invatamânt din cadrul Camerei Deputatilor, aflati la Târgu Jiu, intr-o vizita de documentare.


Nicolae Mischie isi mai face simtita prezenta in consiliul judetean, institutie pe care a condus-o mai multi ani. Albumul despre judetul Gorj, scos de Nicolae Mischie in 2000 si reeditat in 2004, este bun de facut cadou oaspetilor veniti la autoritatile judetene. Mai multi deputati din Comisia de invatamânt a Camerei Deputatilor au venit la Târgu Jiu pentru a cunoaste realitatile din sistemul scolar judetean. Parlamentarii au venit miercuri seara la Manastirea Tismana, iar ieri au pornit spre sediul prefecturii si al consiliului judetean, pentru ca ulterior sa mearga la Polovragi. De la Târgu Jiu, alesii nu au plecat cu mâna goala, ci cu una dintre realizarile lui Nicolae Mischie.


Autoritatile se plâng ca nu au materiale promotionale


Parlamentarii au fost primiti de reprezentanti ai Inspectoratului Scolar, ai Universitatii „Constantin Brâncusi, ai Institutiei Prefectului si ai consiliului judetean. Gazde ale oaspetilor au fost si deputatii de Gorj, Marcel Romanescu si Pantelimon Manta, care sunt membri in comisia de invatamânt. Cu ajutorul Consiliului Judetean, Marcel Romanescu le-a oferit colegilor sai deputati pliante cu judetul Gorj, dar si un album despre judet, reeditat dupa cel scos de Nicolae Mischie in 2004. Albumul respectiv a fost impartit si cu alte ocazii, autoritatile judetene plângându-se de faptul ca nu au la dispozitie alte materiale promotionale despre judetul Gorj. Pe albumul oferit, numele autorilor Nicolae Mischie si al arhitectului Iulian Camui sunt trecute insa cu litere mult mai mici decât in prima editie. De asemenea, vechea coperta a albumului era albastra, iar actuala rosie, aceleasi culori ale PSD. In acest fel, s-a incercat sa se evite scoaterea in evidenta a numelui celui care a condus o buna perioada de timp institutia Consiliului Judetean Gorj, iar in prezent este unul dintre clientii anchetatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS