15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDJ Stephane K. mixeaza in Banie

DJ Stephane K. mixeaza in Banie

Desi invitatul este unul dintre cei mai buni DJ chiar si peste Ocean, putini au avut curiozitatea sa-i asculte mixurile si sa se distreze in stil new yorkez, vineri seara, in clubul Angels.


Petrecerea a inceput foarte târziu pentru ca nu prea avea cine sa danseze in club. Din pacate, foarte multi au avut de pierdut, pentru ca mai rar poti sa asculti in Craiova unul dintre DJ-ii de peste Ocean. DJ Stephane K., desi s-a nascut in Paris si apoi s-a mutat la Tokyo, a decis sa isi faca o cariera muzicala la New York, unde a reusit sa se impuna in fata multor DJ care vin aici pentru a se face cunoscuti. La inceput a fost basist in formatia „E Trance“, care printr-un stil de hard progressive rock a stârnit curiozitatea multor fani de gen, facându-i sa le cumpere albumele. Pe lânga asta, a mai jucat si in mici roluri din diverse spoturi publicitare si a muncit chiar intr-o fabrica de confectii. Ulterior, pe la inceputul anilor ’90, a reusit sa-si cumpere toate cele necesare pentru deschiderea unui studio in New York si a inceput sa produca muzica house.


Anul acesta, pe 18 februarie, DJ Stephane K. a mixat alaturi de incendiarul David Morales in clubul „Kristal Glam“ din Bucuresti, aducând si in România atmosfera exploziva pe care o creeaza oriunde s-ar duce.


DJ Stephane K. este rezident in New York si este cunoscut pentru stilul sau house progressive promovat, ramânând influentat in aceeasi masura de stilul
adoptat cu ceva ani in urma de formatia „E Trance“.


Yoko Ono asculta DJ Stephane K.


In 1998, Stephane K. a inceput sa se orienteze catre stilurile new tribal, hard si deep and dark, care l-au dus catre colaborarea cu John Creamer. Acest parteneriat excelent cu mult mai celebrul John Creamer a fost incununat de succes prin lansarea pe piata muzicala a albumelor „Kiss me“ si „Bedrock Compiled and Unmixed“. Acestea au uimit lumea muzicala de gen si au prins atât la publicul de peste Ocean, cât si in Europa, piesele lor sustinând atmosfera din multe cluburi si fiind de multe ori prezente pe primele pozitii ale topurilor.


Cei doi au fost cunoscuti la inceput mai mult pentru aptitudinile foarte bune in productia de muzica decât pentru calitatile de DJ. Prima data au atras atentia cu ajutorul remake-ului melodiei „Hide U“ a lui Kosheen. Dupa succesul pe care l-au avut, cei doi DJ au lucrat la remixuri care au atras atentia lui Nat Monday, Satoshi Tomiie si Yoko Ono. Pe lânga acestea, cei doi au avut totusi timp si pentru a-si exprima originalitatea in forma melodiilor „Wish You Were Here“ si „I Love You“.


Alt parteneriat de success al lui Stephane K. este cel cu DJ Katsu. „Munca“ impreuna cu acesta, sub titulatura „Madam“, a avut mare succes in New York, dar si in Japonia.


Din pacate, nu a avut nici o colaborare pâna in prezent cu un DJ din România, insa, daca mai ramâne pe aici, poate va descoperi ca avem si noi valorile noastre si cine stie ce nou proiect va face senzatie in lumea DJ-ilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS