Acasă Actualitate Fals procuror, in control cu Protectia Consumatorului

Fals procuror, in control cu Protectia Consumatorului

Un fals procuror a insotit timp de o luna, in controale, inspectorii de la Protectia Consumatorului Gorj. Acesta a reusit sa pacaleasca atât conducerea Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj, cât si politistii. Dan Rada, cel care s-a prezentat drept procuror, este acum cercetat de Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj pentru uzurpare de calitati oficiale.


Primul pacalit a fost chiar directorul executiv al OJPC Gorj, Dan Radu. „Pe la sfârsitul lunii ianuarie am sanctionat un agent economic, iar individul a venit la mine in birou si s-a prezentat drept procuror. A intervenit sa-l scape pe agentul economic de amenda, dar evident ca acesta a fost sanctionat cu doua milioane de lei. Apoi a venit si mi-a cerut o situatie cu infractionalitatea in discoteci, spunând ca este trimis de conducerea Parchetului Gorj. Daca tot aveam in derulare un control pe aceasta tema, am acceptat sa-l cooptez in aceste actiuni, alaturi de alte institutii ale statului, noi desfasurând aceste controale cu Jandarmeria si cu inspectorii din partea Directiei de Sanatate Publica“, a spus Dan Radu.


Acesta a fost convins ca Dan Rada este procuror atunci când, in timpul unei actiuni, echipa de control, din care facea parte si acesta, a ajuns la o discoteca din orasul Ticleni, la putin timp dupa ce avusese loc un scandal. Potrivit directorului executiv al OJPC Gorj, falsul procuror a stat de vorba cu politistii despre incident si a obtinut informatii de la acestia. „Nici un moment nu am avut vreo banuiala ca nu ar fi procuror. Au fost fel de fel de fapte care s-au petrecut si care imi intareau aceasta convingere“.


Falsul procuror, depistat de politistii de la circulatie


Falsul procuror a mers astfel in numeroase controale cu Protectia Consumatorului. Dan Radu, directorul executiv al OJPC Gorj, spune chiar ca era bucuros de aceasta colaborare: „Avem foarte multe semnale de falsi inspectori OPC si ideea era ca având aceasta colaborare foarte strânsa cu un reprezentant al Parchetului, care isi permitea sa aloce mult timp Protectiei Consumatorului, era la indemâna sa reactionam imediat. Al doilea motiv pentru care l-am luat in control a fost faptul ca neavând jurist m-am gândit ca stie foarte bine legile si reprezinta un gir asupra legalitatii actiunilor de control“.


Colaborarea a mers struna pâna in urma cu doua zile, când Dan Rada l-a rugat pe Dan Radu sa-l duca acasa cu masina. Potrivit spuselor sefului OJPC Gorj, pe drum, un echipaj de politie a semnalizat oprirea masinii condusa de directorul executiv al OJPC Gorj, dar acesta sustine ca nu a observat semnele agentilor de circulatie, pentru ca era atent la un grup de copii aflat pe marginea drumului. Ca sa demonstreze ca spune adevarul, acesta le-a spus politistilor ca „domnul procuror Rada este martor ca lucrurile s-au intâmplat intocmai“. Politistii i-au cerut falsului procuror legitimatia, dar acesta a refuzat. Atunci, politistii au chemat prin statie un echipaj insotit de un procuror de la Parchetul de pe lânga Judecatoria Târgu Jiu. „Nu imi venea sa cred atunci când mi s-a spus ca nu este procuror. Cred ca nu este sanatos la cap“, a spus Dan Radu. Am incercat sa discutam si cu falsul procuror, dar acesta a inchis telefonul imediat cum a auzit despre ce este vorba. Prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, a spus despre acest caz: „Pacat ca naivitatea nu se pedepseste de Codul Penal“.

Exit mobile version