11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSamir Sprinceana, arestat

Samir Sprinceana, arestat

Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru Samir Sprinceana si ceilalti membri ai grupului organizat in vederea obtinerii unor rambursari ilegale de TVA. Instanta a emis mandat de arestare in lipsa si pe numele lui Adrian Berceanu, dat in urmarire generala.


Tribunalul Bucuresti a decis la o ora târzie, in noaptea de vineri spre sâmbata, sa dea curs propunerii procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in dosarul in care era cercetat cunoscutul om de afaceri craiovean Samir Sprinceana.


Judecatorii au emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, pe numele lui Samir. Tot pe 29 de zile au fost arestate preventiv in acelasi dosar alte cinci persoane: Florinela Luminita Dobre, Lucian Roland Impuscatoiu, Petrisor Craciun, Ion Alin Popa si Florinel Buioca. Instanta a decis totodata emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa, pentru 30 de zile, si pe numele lui Adrian Marius Berceanu, partenerul lui Samir Sprinceana, care nu a fost de gasit, fiind dat in urmarire generala.


Rambursari ilegale de TVA de 660 de miliarde


Reamintim ca Samir Sprinceana, Adrian Berceanu, Lucian Roland Impuscatoiu, Florinela Luminita Dobre, Petrisor Craciun, Ion Alin Popa si Florinel Buioca sunt cercetati de procurorii DIICOT din cadrul Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru constituirea unui grup infractional organizat, care avea ca principal obiectiv obtinerea unor rambursari ilegale de TVA pe baza unor documente false. Acuzatiile vizeaza savârsirea infractiunilor de inselaciune, complicitate la inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals in declaratii, spalare de bani, evaziune fiscala si crima organizata.


Conform anchetatorilor, grupul a solicitat si obtinut ilegal, in perioada iulie 2003 – octombrie 2004, prin intermediul mai multor societati comerciale, TVA cu titlu de rambursare de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj in valoare de aproape 660 de miliarde de lei vechi. „Din cercetarile efectuate a rezultat ca sumele de bani ridicate in numerar intrau in posesia invinuitilor Sprinceana Samir, Berceanu Adrian si Impuscatoiu Lucian Roland“, se arata in comunicatul procurorilor.


Joi, procurorii DIICOT, impreuna cu ofiteri de la Crima Organizata si forte speciale ale jandarmeriei, au descins simultan la 11 locatii din Craiova, efectuând perchezitii la domiciliile membrilor grupului infractional si la sediul social al SC KIRA GROUP SRL. Sase dintre invinuiti (al saptelea – Adrian Berceanu – nefiind de gasit) au fost retinuti, instanta emitând ulterior mandate de arestare preventiva pe numele lor.


Samir, mai tare ca Genica


Fata de cele 660 de miliarde din rambursari de TVA obtinute de Samir, sotul judecatoarei Camelia Sprinceana de la Curtea de Apel Craiova, Genica Boerica a prejudiciat bugetul de stat „doar“ cu putin peste 400 de miliarde, prin evaziune fiscala si restituiri ilegale de TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII