12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicalistii din invatamântul gorjean se judeca pe o cheie

Sindicalistii din invatamântul gorjean se judeca pe o cheie

Cele doua sindicate din invatamântul gorjean se judeca de anul trecut pe cheia de la usa de acces in imobilul unde isi au sediul, sindicalistii din SLI fiind nevoiti de câteva ori sa astepte si doua ore pentru a intra in cladire.


Conducerile celor doua sindicate din invatamântul gorjean se judeca de peste o jumatate de an pentru cheia de la intrarea in sediul in care isi desfasoara activitatea. Din cauza unor neintelegeri mai vechi, Sindicatul Liber din Invatamânt (SLI) Târgu Jiu, condus de Gheorghe Câlniceanu, s-a separat de Uniunea Judeteana a Sindicatelor Libere din Invatamânt (UJSLI) Gorj, in fruntea careia se afla Vasile Mija. Ambele sindicate, cel judetean si cel municipal, isi aveau sediul in aceeasi cladire, insa, dupa ce Gheorghe Câlniceanu s-a despartit de colegul sau Vasile Mija si s-a afiliat direct la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamânt din România, au inceput sa apara si problemele. Nemultumit ca a pierdut aproape jumatate dintre membrii de sindicat si implicit din cotizatiile pe care acestia le achitau lunar, Vasile Mija nu i-a mai dorit pe „separatisti“ sub acelasi acoperis cu el.


Au câstigat de doua ori


Pentru a-si putea desfasura activitatea in spatiul in care o facusera si inainte, conducerea SLI Târgu Jiu a actionat in instanta UJSLI. Un judecator din Târgu Jiu i-a dat câstig de cauza organizatiei conduse de Câlniceanu si a stabilit ca sindicatul acestuia poate sa isi tina sedintele intr-o camera din imobilul in care isi au sediul si cei de la UJSLI Gorj. Aceasta hotarâre a fost mentinuta si de Curtea de Apel din Craiova, procesul urmând sa ia probabil calea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, asa cum a precizat Câlniceanu. Dupa ce initial a refuzat sa le permita accesul in sediu si i-a tinut pe la usa, Vasile Mija a dat semne de impacare, insa Gheorghe Câlniceanu tot nu a intrat in posesia unei chei de la intrarea in cladire. „De fapt, nici nu am cerut o astfel de cheie, sa facem si noi un duplicat. Am stat de atâtea ori pe la usa si de multe ori m-au primit doamnele de la gradinita de alaturi, sa astept acolo, pâna venea secretara cu cheia. Nici nu vom cere o cheie, pâna când hotarârea judecatoreasca nu va ramâne definitiva. In acest fel vom evita orice discutii si probleme. Ne judecam de atâtea luni pentru o cheie de la o usa“, a declarat Gheorghe Câlniceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS