Acasă Actualitate Magistratii craioveni, nemultumiti de salarii

Magistratii craioveni, nemultumiti de salarii

Judecatorii si procurorii craioveni sunt nemultumiti de modul de salarizare. Ei au cerut recent Ministerului Justitiei sa nu mai faca discriminare intre magistrati si sa le dea macar salarii decente tuturor.


Magistratii craioveni se plâng de faptul ca Ministerul Justitiei face diferenta intre judecatori si procurori atunci când vine vorba de statele de plata. Pentru a-si face cunoscute doleantele, ei au trimis un memoriu ministerului. Ei nu s-au oprit aici, ci si-au facut cunoscute cererile presedintelui Traian Basescu, prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu si lui Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti. „Aceste nemultumiri au fost explicate si la intâlnirea Asociatiei Magistratilor din România, ce a avut loc pe 5 februarie 2006 la Bucuresti. S-a pus accent pe independenta justitiei, reforma in justitie, conditiile materiale si morale in care isi desfasoara activitatea magistratii si pe eliminarea discriminarii privind salarizarea“, a declarat presedintele Asociatiei magistratilor-filiala Dolj, judecator Dan Spânu.


Magistratii nu sunt de acord ca s-a exclus sporul de vechime in munca pentru persoanele care in prezent indeplinesc functia de judecator si care inaintea ocuparii acestei functii au desfasurat activitate in afara sistemului justitiei. Magistratii sunt deranjati si de diferentele salariale care, in viziunea lor, nu oglindesc competentele in activitatea de judecata. Contestat este si adaosul de 40% pe care il primesc numai magistratii de la anticoruptie. Din modul in care a fost conceputa acordarea acestui spor ar rezulta ca numai magistratii care solutioneaza in mod direct cauze de coruptie ar fi expusi la presiunea fenomenului de coruptie.


Justitia acuza politicul


In asentimentul magistratilor craioveni sunt judecatorii si procurorii din intreaga tara, afiliati la Asociatia Magistratilor din România. Cu totii acuza amestecul politicului in treburile justitiei. „Atacurile si declaratiile politice cu privire la justitie si la cei care realizeaza actul de justitie au atins, din nou, cote alarmante ce nu se sprijina pe fundamente palpabile, ci mai degraba urmaresc decredibilizarea justitiei, timorarea ei si practicarea santajului politic in ceea ce o priveste.


Transferarea in gradina justitiei a disputelor politice cu iz electoral, practicata cu frenezie in ultimii 15 ani de toate guvernele, si decuplarea de la responsabilitatea ce incumba guvernului si parlamentului privind asigurarea pentru normala functionare a sistemului judiciar indeparteaza România de parcursul ei european“, sustin magistratii in scrisoare trimisa primului ministru.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version