20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMApN selecteaza tineri pentru prima armata profesionista

MApN selecteaza tineri pentru prima armata profesionista

Ministrul apararii, Teodor Atanasiu, a anuntat, intr-un interviu in exclusivitate pentru Radio Info Pro, ca tinerii interesati de o cariera militara vor putea, din luna octombrie, sa participe la o selectie, care le-ar permite, de la inceputul anului 2007, sa semneze un contract cu MApN.


Atanasiu a precizat ca tinerii care vor fi incorporati in baza acestei selectii se vor antrena doua luni, urmând a fi platiti de la inceputul anului 2007 cu un salariu ce va fi, probabil, mai mare decât salariul mediu pe economie.


„Speram sa fie o incorporare pentru acei tineri români care vor sa ramâna in cadrul armatei române. Propunerea noastra este ca remuneratia sa fie peste venitul mediu din România. Cu siguranta vor fi unii dintre tinerii bine platiti din România“, a declarat ministrul apararii.


El a precizat ca se va incerca, la selectia care va avea loc in toamna, ca militarii incorporati sa aiba aptitudinile necesare pentru a deveni „primii soldati profesionisti“ din România.


Pentru militarii profesionisti vor fi construite, cel mai devreme in doi ani, baze moderne, care vor cuprinde inclusiv locuinte, magazine, banci, gradinite si scoli.


Atanasiu a precizat ca, in acest an, va incepe constructia a doua unitati militare la Smârdan (judetul Galati) si la Cincu (judetul Sibiu), valoarea investitiei fiind estimata la câteva sute de milioane de dolari.


Smârdan si Cincu sunt doua dintre locatiile unde vor fi amplasate facilitatile militare americane, conform acordului incheiat intre România si SUA in acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS