Acasă Actualitate Judecatoria Craiova, ocupata de interlopi

Judecatoria Craiova, ocupata de interlopi

Masini de politie, jandarmi si o multime de indivizi din lumea interlopa craioveana, aceasta era imaginea de ieri-dimineata de la Judecatoria Craiova, in momentul in care au fost adusi Gigioc si Ciovica. Cei doi au fost pusi in libertate de un complet de judecata, in timp ce altul a decis mentinerea arestarii preventive.


Primul termen din procesul lui Gigi-Vadik Zavera, zis Gigioc, Marin Catalin Ciovica si Enriko Constantinescu a adunat la Judecatoria Craiova multe persoane din lumea interlopa a orasului. Baietii cu ceafa groasa si priviri taioase venisera sa-si sustina tovarasii ajunsi pe mâna oamenilor legii in urma scandalului provocat in noaptea de 30 noiembrie – 1 decembrie 2005, la discotecile Angel’s si Medieval. Dintre cei trei, numai Gigioc si Ciovica s-au aflat in boxa acuzatilor, Enriko fiind deja pus in libertate de Tribunalul Dolj.


Sedinta secreta


Inainte de inceperea sedintei de judecata, sala, cât si holul instantei erau intesate de sustinatorii celor trei, rude, prieteni, tovarasi de afaceri, martori. S-ar putea spune ca ieri, la Judecatoria Craiova, s-au aflat cei mai multi interlopi pe metrul patrat. Procesul lui Gigiok, Ciovica si Enriko, acuzati de savârsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice in forma agravata, s-a desfasurat cu usile inchise. Presedintele completului de judecata a decis ca sedinta sa fie secreta, in sala ramânând doar partile implicate in cauza. Prin urmare, zecile de prieteni ai celor trei, care umplusera sala de judecata pâna la refuz, s-au vazut nevoiti sa mearga afara, desi nu prea au inteles care ar fi motivul evacuarii. La usa salii s-au postat jandarmi care au permis accesul numai celor care erau citati ca parti vatamate sau martori, numarul acestora din urma fiind in jur de 40. In cele din urma, instanta a amânat sedinta, din lipsa de procedura, si a dat un nou termen de judecata pentru 15 februarie. „In dosarul 6685/P/2005, instanta de judecata a dat un nou termen, sedinta a fost amânata din lipsa de procedura, lipsind una dintre partile vatamate. Sedinta a fost declarata secreta de catre presedintele completului de judecata si nu la solicitarea vreunei parti“, a afirmat Robert Condurat, presedintele Judecatoriei Craiova. In incheierea de sedinta, magistratii s-au pronuntat si asupra mentinerii masurii arestarii preventive a lui Gigioc si Ciovica, in sensul ca au mentinut masura. Aparatorii celor doi au atacat cu recurs hotarârea instantei de fond. S-a ajuns in acest sens la o contradictie, alt complet dispunând in acelasi timp inlocuirea masurii arestului preventiv cu obligatia de a nu parasi localitatea.


La un pas de scandal in incinta instantei


Asteptând sfârsitul sedintei de judecata, daca „tovarasii“ lor scapa sau nu, cele câteva zeci de persoane s-au luat la cearta. Au fost de ajuns câteva imbrânceli si injuraturi printre dinti si spiritele s-au incins in taberele adverse, pâna la scandal fiind doar un pas. A fost necesara interventia jandarmilor pentru aplanarea unui eventual scandal chiar in incinta judecatoriei. Oamenii care asigura paza si ordinea in cadrul instantei craiovene s-au vazut nevoiti sa ceara, din aceasta cauza, suplimentarea fortelor. Cele doua tabere s-au despartit, ramânând pe pozitii, una la un capat al holului, cealalta la capatul opus, sub privirea vigilenta a jandarmilor.


Pusi in libertate


Magistratii de la Judecatoria Craiova s-au pronuntat tot joi asupra celor trei cereri ale lui Gigi-Vadik Zavera si Marin Catalin Ciovica. In primele doua, Gigioc si Ciovica au cerut inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi localitatea. Gigioc a mai solicitat instantei eliberarea din arest pentru motive medicale, sustinând ca sufera de o afectiune care necesita o interventie chirurgicala rapida. Instanta de judecata a luat cunostinta de aceste solicitari vineri (27 ianuarie) si a amânat pronuntarea in aceeasi zi cu primul termen de judecata al procesului pe fond. Judecatoarea Camelia Selea, presedinta completului de judecata, a admis ieri cererile celor doi si prin urmare Gigioc si Ciovica ar fi trebuit sa fie pusi in libertate. Numai ca Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova a facut recurs impotriva hotarârii instantei de judecata. „Parchetul a luat act de hotarârea instantei de judecata si a facut recurs impotriva acesteia pe motiv de nelegalitate“, a declarat Crenguta Lionte, purtator de cuvânt al Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova. In acest caz, Tribunalul Dolj va decide daca cei doi vor fi judecati in stare de arest sau libertate.


Tratati ca orice inculpat


Gigioc si Ciovica nu au mai fost insotiti ieri la instanta de mascati. Paza acestora a fost asigurata de agentii de la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova. Nu au mai fost adusi nici separat, ci au venit in acelasi autovehicul, impreuna cu alti zeci de inculpati. Ei au asteptat, dupa sedinta de judecata, ore in sir pâna la terminarea tuturor cauzelor de penal, când si ceilalti detinuti au fost urcati in masina si s-au intors la inchisoare.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version