Muntele luminat

Autori


In statiunea hunedoreana Straja se poate schia si noaptea la fel ca ziua, dupa ce s-a inaugurat cea mai lunga pârtie luminata din tara, de peste trei kilometri. Situata la o altitudine de 1.400 m, Straja a devenit un punct de atractie care satisface si cele mai exigente cereri pentru o vacanta la schi, datorita conditiilor oferite si preturilor extrem de avantajoase.

Trei kilometri de pârtie luminata

Iubitorii schiului care vor urca incepând cu acest sfârsit de saptamâna in Straja vor avea surpriza sa constate ca pârtiile sunt deschise nonstop si pot sa schieze pâna la miezul noptii pe o distanta de peste trei kilometri. Practic, a fost inaugurata cea de-a treia nocturna pe Vârful Mutu, in lungime de 1.500 de metri, care face legatura cu celelalte doua pârtii amenajate cu instalatie de nocturna: Constantinescu, de 1.740 de metri, si Poiana Soarelui, de 550 de metri. Ca sa ajungi pâna in vârful muntelui pornesti de la cota 1380 de la Cabana Montana, urci cu un teleschi pâna pe Vârful Mutu, la cota 1.732, iar de aici, cu alt teleschi, ajungi pe pârtia Constantinescu, la o altitudine de 1.740 de metri. Aici ai la dispozitie un traseu de peste trei kilometri de coborâre.

„Tot muntele este acum iluminat, iar noaptea poti sa schiezi ca ziua. Acum, turistii care ajung aici dupa-amiaza schiaza si pâna dupa miezul noptii“, a spus Emil Parau, proprietarul unei cabane.


Atât cabanierii din zona, cât si turistii care au participat la inaugurarea pârtiei s-au aratat extrem de multumiti de noua nocturna. „Este extrem de benefica atât pentru noi, proprietarii de cabane, cât si pentru turisti. Noi câstigam o noapte in plus de cazare, iar turistii câstiga o noapte in plus de schi“, a declarat alt cabanier.

In Straja sunt cinci pârtii amenajate: Sfântu Gheorghe – 640 metri, situata in paralel cu telescaunul, Constantinescu – 1.740 de metri, Mutu – 1.500 metri, Lupului, de slalom special – 550 metri, si Poiana Soarelui – 550 metri. Toate pârtiile din statiunea Straja sunt omologate, iar tariful la teleschi este cuprins intre 1,5 si 2,5 RON pentru o urcare. Pentru siguranta turistilor, in Straja patruleaza zilnic 18 salvamontisti, gata oricând sa intervina, alaturi de ei fiind prezenti pe pârtii si lucratorii de la jandarmeria montana.Comenteaza acum

3 Comentarii

 1. Copacul said:

  Diana mama…mai documenteaza-te, macar da o talpa acolo ca sa intelegi fenomenul…partia aia de care zici tu e luminata din toamna. Ia uite ce balarii mai bagi tu.

  “Ca sa ajungi pâna in vârful muntelui pornesti de la cota 1380 de la Cabana Montana, urci cu un teleschi pâna pe Vârful Mutu, la cota 1.732, iar de aici, cu alt teleschi, ajungi pe pârtia Constantinescu, la o altitudine de 1.740 de metri. Aici ai la dispozitie un traseu de peste trei kilometri de coborâre.”

  mai iei un teleski de la 1734 la 1740? Aia cu Montana ai nimerit-o. Urci cu teleskiul 3 de-acolo, iei pe 5 in continuare si uite-asa ajungi la Mutu. Bafta la skiat

 2. Copacul said:

  Uitasem ceva. Tarifele de care vorbesti sunt de anul trecut. Cred ca si articolul tau e tot atunci scris. Acum preturile sunt de 2, respectiv 3 RON la teleski

 3. florin said:

  Bine ca ” marele om de afaceri” Emil Parau, are partii de schii luminate. Dar pentru schitul din Straja de ce cere subventie la curent de la bugetul local si asa saracit, pentru 12.000 de kw? Asta de ce nu relatati? Schitul a fost conceput tot la un moft al afaceristului autohton care a monopolizat Straja cu grupurile lui de interese- din PSD-. Un moft similar cu al fostului prefect -tot PSD- hunedoarean Aurel Serafinceanu. Bani mai putini si coloana vertebrala in redactarea stirilor. Sau v-a cumparat pe toti? Presa din Valea Jiului la fel ca si corespondentii doar Straja au in cap- de unde probabil si veniturile- pe cand si alte probleme stringente ale zonei- Despre afaceristul cu lemn si turism de pe urma lemnului- din defrisarea padurilor si nu numai, mai puteti scrie si despre relationarea mafiota cu administratia locala din Lupeni. Sau s-a supart Parau cumva ca nu mai e pe la judet, consilier judetean, ca sa-i mearga afacerile si mai bine, ca in anii 2000-2004?
  Straja este o minciuna grosolana a PSD-istilor- ca si municipiile din zona.
  Bafta la documentare si e timpul sa va mai maturizati, fara a scrie orice prin prisma banilor.

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 2 februarie 2006

Actualitate

» Bomba de la Termoficare
» Judecatoria Craiova, ocupata de interlopi

Local

» Elevii, serviti cu smântâna… expirata
» Magazine de bijuterii inchise de inspectori… deschise pentru cumparatori
» Dreptul craiovean in spatiul european
» Raspundem cititorilor
» Stampilele de vot uitate la judecatorii vor fi distruse
» Solomon cauta sponsori pentru datoriile romilor
» Reactii on line
» Pumni in Liceul „Matei Basarab“
» Elev in coma alcoolica la „Carol I“
» Banii nu mai sunt in siguranta nici in bancomate
» S-a spânzurat din cauza nevestei
» Scurte stiri

Dolj

» Fara carte in vacanta intersemestriala
» Scolile au cerut bani si pentru 2007
» Cearta pe Balta Lala
» Ucis cu sucitorul

Gorj

» A cerut ajutorul GdS pentru a-si primi corect pensia

Sport

» Ne batu Inter… Baku
» „Mi-a placut Craiova“
» Scurte stiri
» Karamian a plecat de la Pandurii
» Victorie cu Jiul
» Craciunescu, interzis si la amicalele satelitului
» Fetele revin pe gazon
» Constanta, norocul lui Piturca?
» Mutu a marcat, dar Juve a fost eliminata
» Lobont ar putea scapa de Frey
» „Mitu are calitati“
» Barcelona a ratat primul obiectiv

Bani & Afaceri

» Sarcina si prietenii vor UREX Rovinari
» Un fost medic croieste haine XXXL de 500.000 de euro

Sanatate

» Sarcina extrauterina, o urgenta medicala
» Echinaceea intareste imunitatea
» Atentie la luxatii!
» Solutii simple pentru desfundarea nasului
» Sfatul medicului
» Rubrica asiguratului

Magazin

» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» INTRERUPERI PROGRAMATE
» Fereşte-te de radar!
» AUDIENTE
» Mercurialul pietelor
» Picatura de cunoastere
» Adrenalina si risc in vacanta
» Sfântul Valentin, sarbatorit acasa
» Scurte stiri

Top