10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScrisoarea lui Macovei nu exista

Scrisoarea lui Macovei nu exista

Monica Macovei (foto) a dezmintit ieri orice ingerinta in dosarul Rompetrol, afirmând ca nu a trimis nici un document premierului Calin Popescu Tariceanu ori presedintelui Traian Basescu prin care ar fi cerut schimbarea magistratului care instrumenteaza dosarul Rompetrol.


Tot ieri, ministrul justitiei a cerut cotidianului care a publicat aceasta presupusa scrisoare sa clarifice public acest aspect, mentionând ca, de fapt, nu exista nici o proba in acest sens. In acelasi timp, Macovei i-a cerut primului-ministru sa nu mai faca presupuneri in privinta agendei ei si a afirmat ca toate informatiile care circula pe „piata“ in aceste zile sunt false sau chiar mai mult, niste fabulatii. Reactia de ieri a lui Macovei a venit in urma publicarii, in presa centrala, a doua articole in care se vorbeste depre o scrisoare prin care s-a cerut schimbarea procurorului in cazul Rompetrol, dar si despre faptul ca Patriciu, Tariceanu si Macovei ar fi avut mai multe intâlniri pe parcursul anului trecut. Macovei a tinut, din nou, ieri, sa precizeze ca s-a intâlnit o singura data cu afaceristul Dinu Patriciu, acest lucru petrecându-se in biroul premierului, anul trecut, in iunie.


La rândul sau, Tariceanu a declarat, la Viena, ca a avut o singura intâlnire cu ministrul justitiei si cu Patriciu. Conform unui comunicat al guvernului, intrebat daca a avut mai multe intâlniri cu ministrul justitiei si cu Dinu Patriciu, Tariceanu a raspuns: „Eu nu am cunostinta despre asa ceva. Daca ministrul justitiei s-a intâlnit cu Patriciu, in afara de intâlnirea pe care am mentionat-o si pe care nu am tinut-o ascunsa, atunci ar fi bine sa o intrebati pe doamna ministru. Dar asa ceva nu a avut loc in Palatul Victoria“.


Premierul a subliniat ca a avut o singura intâlnire cu Patriciu, la care a participat si Monica Macovei. Intrebat cine crede ca se afla in spatele informatiilor aparute in presa conform carora ar fi avut loc mai multe intâlniri intre el, Patriciu si Macovei, Tariceanu a spus: „Eu, ca prim-ministru, nu pot sa cred foarte multe. Lucrurile iau o turnura care incepe sa-mi displaca profund“. El a adaugat ca „se incearca o manipulare, o manevrare“.


„Asa este in politica. Cred insa ca aceia care fac astfel de afirmatii au si obligatia sa aduca probele in acest sens“, a mai spus Tariceanu. Intrebat daca este de parere ca astfel de informatii au legatura cu desfiintarea SIPA, primul-ministru a spus ca nu are informatii care sa il conduca la o astfel de legatura directa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU