11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNica in varianta germana, prins in Drumul Taberei

Nica in varianta germana, prins in Drumul Taberei

Politistii bucuresteni au reusit o captura cu adevarat senzationala. Un cetatean german cautat in toata lumea dupa ce a furat doua milioane de euro se ascundea in România. Matthias Schimdt, de 41 de ani, isi inchiriase un apartament in cartierul Drumul Taberei si si-a vazut linistit de treburi pâna in momentul in care a fost descoperit de autoritati.


Potrivit Politiei Române, barbatul era seful unei firme de paza, „GSB Security“ din localitatea Carlsfeld, de lânga München. La sfârsitul anului trecut, mai exact pe 10 decembrie, acesta, impreuna cu un prieten angajat al aceleiasi firme, a furat 2,1 milioane de euro. Autoritatile germane spun ca a doua zi, pe 11 decembrie 2005, Schimdt a intrat in România cu masina personala in care avea doua geamantane cu bani. El a inchiriat un apartament in cartierul Drumul Taberei, fara sa dea de banuit ca este unul dintre cei mai vânati infractori din lume.


Condamnari de câte 14 ani in „jaful secolului“


Cazul din Germania are corespondent in România. In urma cu aproape doi ani, la Bucuresti s-a consumat „jaful secolului“, avându-i ca protagonisti pe Gabriel Velescu, Petru Nica si Aurelian Paven, condamnati saptamâna trecuta la câte 14 ani de inchisoare, sub acuzatia de furt. Cei trei au mai fost obligati, in solidar, sa plateasca opt miliarde de lei vechi, suma nedescoperita in timpul desfasurarii anchetei in acest dosar.


Avocatii celor trei au facut apel, care va fi solutionat de Curtea de Apel Bucuresti. Petru Nica a fost acuzat ca, in dimineata de 5 iulie 2004, in jurul orei 4.30, a fugit cu o masina blindata incarcata cu bani proveniti de la filialele din Galati, Constanta si Ploiesti ale ABN Amro.


Potrivit anchetatorilor, in zilele care au urmat jafului, Paven si Velescu au luat legatura cu o agentie imobiliara, incheind un precontract pentru cumpararea unei vile la Snagov, pe numele Ionelei Popa, prietena celui de-al doilea. Ei au platit 12.000 de dolari si un comision pentru agentia imobiliara, urmând sa perfecteze contractul de vânzare-cumparare a imobilului cu proprietarul vilei, un cetatean strain. Cea mai mare parte a prejudiciului a fost recuperata, dar restul de bani, in jur de 8,5 miliarde de lei, nu au fost inca gasiti.


Complicele fostului militar, arestat


Complicele lui Schmidt a fost arestat saptamâna trecuta, in casa acestuia fiind gasiti 300.000 de euro, bani proveniti din furtul comis de cei doi, a relatat presa germana.


Potrivit editiei electronice a publicatiei locale Frankenpost, Alfons P. a fost prins marti, in propria locuinta din Munchberg. El este un fost antreprenor de 40 de ani, care pare sa se fi implicat in furt intrucât traversa o serie de dificultati financiare.


Publicatia germana a relatat ca politistii germani au descoperit, in holul casei lui Alfons P., 300.000 de euro, despre care el a recunoscut, ulterior, ca provin din furtul comis in decembrie anul trecut. Suspectul a fost arestat si a colaborat cu anchetatorii, pentru rezolvarea acestui caz, sustine aceeasi publicatie. Matthias Schmidt, care a fost cadru militar si are o foarte buna pregatire fizica, era manager al firmei de protectie si paza. Anul trecut, dupa 11 ani in care a lucrat pentru firma pagubita, a furat din casa de bani cele peste doua milioane de euro (aflati in pachete cântarind peste 65 de kilograme) si a disparut. Frankenpost online precizeaza ca a fost instituita o recompensa de 25.000 de euro pentru informatii care sa duca la prinderea lui Matthias Schimdt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS