20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSC TISMANA SA, la un pas de inchidere

SC TISMANA SA, la un pas de inchidere

SC TISMANA SA, societate de prestari servicii care apartine Consiliului Judetean Gorj si pentru care au fost initiate procedurile de lichidare judiciara si faliment, se afla la un pas de a-si inchide portile. Aproape 100 de muncitori sunt in situatia de a fi trimisi acasa, intrucât firma nu mai este implicata in nici o lucrare de anvergura care sa le dea de lucru muncitorilor. Pâna nu demult, SC TISMANA, care inregistreaza debite de peste 14 miliarde de lei vechi la bugetul de stat si la alte bugete, asigura exploatarea, intretinerea, reviziile si reparatiile la instalatiile de alimentare cu apa, in localitatile Tismana, Ciuperceni, Matasari si Dragotesti. Aductiunea de apa respectiva se afla in administrarea CE Turceni si a fost finantata si realizata de Exploatarea Miniera Jilt, intre 1990 si 1998, EM Jilt fiind in prezent o componenta a Complexului de la Turceni.


„Inginerie“ inutila


In ciuda faptului ca a cumparat caietul de sarcini pentru licitatia organizata zilele trecute de CE Turceni, reprezentantii SC TISMANA nu au depus nici o oferta. De altfel, achizitionarea caietului de sarcini a fost un gest inutil, intrucât, din cauza ca unitatea inregistreaza datorii si se afla in pragul falimentului, reprezentantii firmei erau constienti ca nu pot participa la licitatie.


La sfârsitul anului trecut, consilierii judeteni au incercat sa salveze locurile de munca ale muncitorilor si au apelat la o „inginerie“ arhicunoscuta, infiintând o firma noua – SC TISPREST. Datoriile urma sa ramâna la SC TISMANA, iar muncitorii trebuia sa fie preluati, in conditiile existentei unor contracte, de catre firma nou-infiintata. In momentul de fata, TISMANA a pierdut contractul cu CE Turceni, TISPREST neputând participa la licitatia amintita, intrucât nu detinea avizele necesare si nu indeplinea conditiile cerute de lege. Trebuie amintit ca, la sfârsitul anului trecut, Directia Generala a Finantelor Publice Gorj a aplicat sechestre de peste 500.000.000 de lei vechi pe bunurile mobile si imobile ale SC TISMANA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS