10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFuziunea PNL - PD trece prin filiale

Fuziunea PNL – PD trece prin filiale

Tariceanu: Am facut un apel catre colegii nostri la instalarea unui spirit de colegialitate, pentru ca o competitie dusa la extrem risca uneori sa degenereze in plan local


Cum la nivel local, mariajul politic dintre liberali si democrati nu este unul tocmai fericit, primul pas ar fi sa se obisnuiasca cu faptul ca fac parte din aceeasi tabara. Cel putin aceasta a fost concluzia reuniunii regionale, de ieri, de la Gura Humorului, a liberalilor si democratilor.


„Am facut un apel catre colegii nostri la instalarea unui spirit de colegialitate, si nu de competitie pentru ca o competitie dusa la extrem risca uneori sa degenereze in plan local si nici unii, nici dintre colegii mei din PNL si nici colegii mei din PD, nu trebuie sa uite ca adversarul politic pe care il avem este PSD. Discutiile politice s-au axat pe ideea revitalizarii structurilor politice ale Aliantei, ale Consiliilor Judetene de conducere, ale actiunilor politice gândite si realizate in comun“, a declarat Calin Popescu Tariceanu.


Potrivit liderului PNL, in intâlnirea de ieri au fost discutate, “intr-un cadru colegial”, o serie de chestiuni de ordin politic. “Acesta este si motivul pentru care facem aceste intâlniri regionale, sa consolidam Alianta si sa dam o perspectiva politica comuna celor doua partide”, a explicat el.


„Am spus foarte clar in aceasta intâlnire ca daca este sa câstigam, câstigam impreuna, daca este sa pierdem, pierdem separat“, a apreciat si presedintele PD, Emil Boc. Inainte de a se ocupa concret de fuziune, conducerea Aliantei asteapta un raport despre functionarea PNL si PD in teritoriu. In ultima perioada, Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu au admis ca, la nivel local, colaborarea dintre liberali si democrati scârtâie si au cerut unei comisii mixte sa analizeze situatia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS