22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaberele Vitomiresti si Mosteni sunt pe duca

Taberele Vitomiresti si Mosteni sunt pe duca

Cei care au mers, macar o data, spre Vitomiresti, mai mult, au mai prins si vremurile in care se organizau in tabara de aici fel de fel de concursuri intre scoli, zile de-a rândul, vor fi dezamagiti la auzul vestii ca tabara se apropie de lichidare. Sunt ani buni de când aici nu mai vin decât copiii din centrele de plasament din judet. In vara lui 2005 nici macar asta nu s-a mai intâmplat, ramânând de izbeliste. Termenul din acte este „tabara in conservare“, insa toata lumea stie ca fara interesul sefilor de a o revigora se va duce de râpa. Directorul Directiei Judetene de Tineret, institutia rezultata din alipirea Compartimentului de Tineret la Agentia Teritoriala a Taberelor si Turismului Scolar, s-a exprimat destul de clar pentru cei care au avut urechi sa-l auda: prioritatea o constituie activitatea de tineret, nu taberele scolare. Agentia Nationala de Tineret investeste, dar investeste sa aduca taberele cu adresabilitate la standarde de trei stele, nicidecum nu trimite bani in judetele unde taberele au ajuns ruine.


Ceea ce trebuia sa ajunga o tabara cu specific sportiv, asa cum o visau fostii directori ai ATTTS Olt, risca, la rândul ei, sa aiba soarta suratei de la Vitomiresti. Tabara Mosteni, singura functionala pe timp de vara, a ramas locul in care mai merg, din când in când, oamenii cu bani pentru chefuri, sau locul de distractie de o seara pentru echipa ISJ, dupa luni de munca. In anii trecuti, câte o saptamâna-doua pe vara tabara gazduia echipe mixte de elevi-profesori de la clasele de arta din judet. Pictorii si sculptorii au gasit aici ceea ce sefii nu vor sa vada. Un loc frumos, pe malul Oltului, intr-un judet prea des considerat fara potential turistic. Cum de la doi pasi concesionarii luciului de apa s-au intins pâna la gardul taberei, construind pontoane si exploatând locul pentru pescuit, iar cei care administreaza tabara pe bani publici n-o pot face e greu de inteles.


Directorul DJT Olt, Andrei Iordache, a reluat ieri problema celor doua tabere din judet. A fost relativ simplu sa spuna ca nu sunt bani, iar ca putinii care se aloca merg spre judetele cu potential turistic. Si sa mentioneze ca pentru Mosteni ar mai fi ceva sperante, dar nu pe termen scurt, ci intr-un orizont de timp neprecizat de cei care dau banii. Pentru ca banii merg acum catre departamentul de tineret, de parca de taberele scolare s-ar bucura bunicii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS