5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubcomisarul Voicu, beat la volan

Subcomisarul Voicu, beat la volan

Ofiterul, aflat sub influenta alcoolului, a tamponat cu masina personala un autoturism parcat pe trotuar. Condus la spital pentru recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, Danut Voicu a incercat sa fuga, obligându-i pe politistii de la Circulatie sa alerge dupa el pentru a-l prinde.


Biroul pentru Straini al judetului Dolj revine in atentie cu un nou caz de incalcare a legii. Dupa ce, cu doua luni in urma, agentul Mihai Veca a fost arestat pentru ca luase o spaga de 500 de euro pentru a „rezolva“ situatia unui cetatean turc, vineri seara a facut-o de oaie chiar seful Biroului pentru Straini Dolj, subcomisarul Danut Voicu.


Aflat sub influenta bauturilor alcoolice, Voicu s-a suit la volanul masinii personale, cu care a tamponat un autoturism parcat pe trotuar. „Spectacolul“ oferit de subcomisarul Voicu, ofiter al Ministerului Administratiei si Internelor, nu s-a oprit insa aici.


Tamponare pe… trotuar


Vineri seara, in jurul orei 21.00, in Craiova. Subcomisarul Danut Voicu, de 39 de ani, seful Biroului pentru Straini Dolj, se indrepta catre casa, cu masina personala Volkswagen Passat, cu numarul de inmatriculare DJ-09-DAM. Pe strada Bibescu, in portiunea cu sens unic dintre Catedrala Madona Dudu si Ciuperca, ofiterul de politie a pierdut controlul volanului si s-a urcat cu masina pe trotuar, in dreptul imobilului cu numarul 62. Passatul a izbit violent un Renault Kangoo, cu numarul de inmatriculare B-35-MBR, parcat pe trotuar.


„Am auzit o bubuitura si am iesit imediat la poarta impreuna cu tatal meu sa vedem ce s-a intâmplat. Am observat ca masina mea fusese tamponata de un Volkswagen Passat. Din fata portii, unde o aveam parcata, masina mea fusese aruncata circa 10-15 metri, in dreptul vecinului, oprindu-se in gardul de beton al acestuia. In mijlocul strazii, intors la 180 de grade, se afla Passatul care produsese accidentul“, isi aminteste Gabriel Boc, detinatorul Renaultului Kangoo, avariat in urma accidentului.


Soferul intreba ce s-a intâmplat


Mai multi locuitori din zona, care iesisera sa vada ce se intâmplase, au sarit sa-l scoata din masina pe soferul Passatului, care, in ciuda impactului deosebit de violent, nu patise mai nimic, fiind salvat de airbaguri. Numai ca soferul nu prea avea de gând sa ramâna la locul accidentului. „Eu si cu tata l-am dat jos din masina pe soferul Passatului, despre care am aflat ulterior ca ar fi subcomisarul Danut Voicu. Era singur in masina. Dupa ce a coborât, clatinându-se si mirosind a alcool, ne-a intrebat: «Ce s-a intâmplat?». I-am spus ca a facut accident, iar atunci s-a apucat sa dea telefoane. S-a urcat apoi din nou la volan si a pornit masina ca sa plece, dar n-a reusit, pentru ca l-am inconjurat impreuna cu vecinii si in plus avea roata dreapta fata facuta franjuri. L-am dat din nou jos, apoi a venit politia“, a mentionat Gabriel Boc.


Politistii de la Circulatie l-au condus apoi la spital. „Cu ocazia testarii cu aparatul etilotest, s-a stabilit ca ofiterul prezenta o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la Spitalul de Urgenta Craiova, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge“, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj.


Cros pe culoarele spitalului


La spital, subcomisarul Voicu statea ca pe ghimpi, dându-si seama ca, pe baza sângelui care urma sa i se recolteze, i s-ar putea stabili o alcoolemie reala de peste 2 la mie. Asa ca, profitând de o clipa de neatentie a politistilor de la Circulatie, a incercat sa dispara. A rupt-o la fuga pe culoarele spitalului, urmarit de politistii de la Rutiera, care au luat startul un pic mai târziu, nevenindu-le sa creada ca un ofiter din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor e in stare de asa ceva. Mai iute de picior, inspectorul principal Gheorghe Zuican l-a ajuns pe subcomisarul Voicu, care, oricum, nu avea scapare, din celalalt capat al culoarului sosind in acelasi moment agentii de paza ai spitalului.


Danut Voicu a fost condus in Cabinetul de interne din Urgenta spitalului, pentru a i se lua probe de sânge in vederea stabilirii cu precizie a alcoolemiei. Inainte de a intra in cabinet, reprezentantii mass-media l-au intrebat: „Sunteti beat, domnule Voicu?“. Replica subcomisarului, intrigat, parca, de o asemenea intrebare: „Eu, beat?!?!?!“


Varianta „Nepotul“


Dupa recoltarea probelor de sânge, subcomisarul Danut Voicu a fost condus la sediul Biroului Politiei Rutiere Craiova, pentru a da explicatii cu privire la modul de producere a accidentului. In acelasi moment a sosit la politie si un tinerel care le-a spus politistilor ca… el este un nepot al lui Voicu si ca el ar fi condus Passatul subcomisarului.


Prima data i-a fost luata declaratie subcomisarului Voicu, care a scris cu mâna lui ca… nu a fost el la volanul masinii in momentul producerii accidentului, ci s-ar fi aflat pe scaunul din dreapta. A urmat tânarul Costel Minca. Acesta sustinuse verbal ca el a condus masina lui Voicu. Dându-si seama ca se baga intr-o incurcatura cu iz penal, Minca a scris pâna la urma in declaratie exact ceea ce s-a intâmplat: „Circulam cu autovehiculul DJ-22-CGM pe strada Bibescu din Craiova. Am vazut un VW Passat cu numarul DJ-09-DAM, care se afla avariat in mijlocul strazii. Cunoscând autoturismul ca este al lui Voicu Danut, am oprit si l-am vazut pe acesta ca era beat. Cunoscându-ma, Voicu Danut m-a rugat sa spun ca eu eram la volanul masinii lui. Am fost de acord cu el. Mai târziu, la politie, m-am intâlnit din nou cu Voicu Danut, care a insistat sa spun ca eu am condus masina. Eu insa nu m-am aflat in VW Passat cu numarul de inmatriculare DJ-09-DAM“, a declarat in fata politistilor Costel Minca.


Dosar penal pentru subcomisarul Voicu


In urma acestui eveniment rutier, soldat din fericire doar cu pagube materiale, subcomisarul Danut Voicu s-a ales cu dosar penal pentru savârsirea infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului, dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Române.


„Noi am efectuat cercetarile in acest caz si nu ne-am lasat inselati de varianta cu nepotul care ar fi fost la volan. In dosarul care va fi inaintat spre solutionare la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova am scos in evidenta si faptul ca subcomisarul Voicu a incercat sa ne induca in eroare, urmând ca procurorii sa stabileasca daca i se va retine si instigarea la infractiunea de marturie mincinoasa“, a precizat comisarul Georgel Enescu, seful IPJ Dolj.


In paralel, conducerea Autoritatii pentru Straini din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor a inceput o ancheta interna in acest caz. „Sâmbata au venit doi politisti de la Bucuresti care mi-au luat o noua declaratie, iar ieri a venit o doamna mai mare in grad, tot de la Bucuresti, care mi-a solicitat o copie de pe fotografiile si filmarile facute atât la locul accidentului, cât si la spital“, a precizat Gabriel Boc. In urma anchetei administrative, subcomisarul Danut Voicu risca nu doar sa fie eliberat din functia de sef al Biroului pentru Straini Dolj, ci chiar sa fie dat afara din Ministerul Administratiei si Internelor.


Antecedente in politia doljeana


Politia doljeana s-a mai confruntat cu un caz asemanator. Pentru ca a fost depistat beat la volan, agentul de politie Constantin Dinu, din cadrul Politiei Orasului Filiasi, a fost dat afara din politie in toamna anului trecut. Agentului Dinu i s-a imputat ca, pe 15 iulie 2005, a fost oprit de politistii din Rovinari deoarece conducea cu 76 km/h in localitate. In urma testarii cu etilotestul, politistii din Rovinari au constatat ca agentul Dinu avea o alcoolemie de 1ml/l alcool pur in aerul expirat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII