22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Apartament incendiat de „flacarile pasiunii“


Un barbat din Austria si-a dat foc la apartament, incercând sa-si impresioneze iubita cu o inima din candele aprinse.


Dupa cum informeaza site-ul Ananova, Hannes Pisek, de 20 de ani, din Hoenigsberg, provincia Styria, a folosit 220 de candele pentru a realiza o inima uriasa pe podeaua apartamentului sau.


Apoi le-a aprins si a plecat sa-si ia logodnica de la serviciu, fiind convins ca aceasta va fi foarte impresionata când va ajunge acasa. Insa planul nu a functionat, pentru ca atunci când s-au intors intreaga locuinta fusese cuprinsa de flacari.


Potrivit sursei citate, dupa ce si-a pierdut locuinta, Pisek a fost parasit si de logodnica, aceasta mutându-se inapoi la parintii sai.


Gena antiobezitate – „vizibila“ la intuneric


Cercetatorii americani afirma ca au descoperit o gena care ar putea fi importanta pentru viitoare tratamente impotriva obezitatii. Dupa cum informeaza agentia italiana de presa Ansa, aceasta gena se activeaza doar in absenta luminii. Prin urmare, intunericul „face lumina“ cu privire la un important mecanism metabolic, care ar putea avea un rol decisiv in lupta impotriva obezitatii si a diabetului. Dupa ce au tinut in intuneric soriceii de laborator, cercetatorii au descoperit „intrerupatorul“ mecanismului metabolic, cu ajutorul caruia organismul poate trece peste consumul de zahar.


I-a revenit vederea dupa infarct


Medicii britanici au asistat la un adevarat miracol, pentru care nu au nici o explicatie logica. Dupa cum informeaza Tgcom.it, o septuagenara, care era de peste 25 de ani aproape oarba, si-a recuperat vederea in urma unui infarct. Medicii de la Walgrave Hospital nu isi pot explica nici acum ce s-a intâmplat. Timp de trei zile, femeia s-a zbatut intre viata si moarte din cauza unui infarct. Când si-a revenit, Joyce, care din 1979 vedea doar umbre, isi recuperase complet vederea. Medicii nu au putut oferi nici o explicatie stiintifica, vorbind de un miracol. „Ai mai imbatrânit“, i-a spus Joyce Urch sotului sau când a deschis pentru prima data ochii, pe patul de spital. La inceput uimit si neincrezator, sotul femeii i-a cerut acesteia sa descrie hainele in care e imbracat. Raspunsul septuagenarei a fost sigur, ea descriind in detaliu hainele sotului sau, alaturi de care traieste de 50 de ani.


Farfuria zburatoare – noua arma a armatei americane


Un cercetator din Marea Britanie a construit o farfurie zburatoare, pe care intentioneaza sa o vânda armatei americane, informeaza Ananova.


Geoff Hatton, din Peterborough, a petrecut aproape cinci ani perfectionând noul dispozitiv. In prezent, britanicul se afla in negocieri cu oficialii Ministerului american al Apararii, pentru posibila utilizare a farfuriei zburatoare in misiuni de recunoastere. De asemenea, dispozitivul ar putea fi folosit pentru examinarea podurilor sau a câmpurilor minate.


Farfuria zburatoare a lui Hatton are o serie de avantaje: este alimentata electric, nu necesita pilotarea de catre o persoana, creeaza turbulente aproape nesemnificative, este stabila din punct de vedere aerodinamic si nu are elice externa.


„Intotdeauna am creat diverse lucruri pe baza unor principii cât mai simple. Americanii nu au mai vazut asa ceva si s-au aratat foarte interesati de achizitionarea dispozitivului“, a declarat britanicul pentru The Sun.


Meg Ryan adopta o fetita din China


Meg Ryan va adopta astazi o fetita de origine chineza, intrând astfel in rândul mamicilor adoptive de la Hollywood.


Actrita va prelua custodia bebelusului la Consulatul American din China, implinindu-si visul de a deveni mamica pentru a doua oara. Ryan mai are un baiat, de 13 ani, pe nume Jack, cu fostul sau sot, Dennis Quaid.


Printre actritele hollywoodiene care au mai adoptat copii se numara Angelina Jolie si Nicole Kidman.


Decolteul lui Scarlett Johansson – criticat de propria mama


Mama actritei Scarlett Johansson si-a criticat aspru fiica din cauza decolteului generos afisat la recenta ceremonie de decernare a premiilor Globului de Aur, reprosându-i acesteia ca arata ca „un actor din «Baywatch»“. Dupa cum informeaza contactmusic.com, frumoasa actrita americana a aparut cu o superba rochie de culoare rosie, cu un decolteu adânc, care nu prea a fost pe placul mamei sale, Melanie. Pentru a evita ca astfel de situatii sa se mai repete, mama actritei a decis sa aleaga chiar ea rochia in care fiica sa va aparea la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, ce va avea loc in martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU