17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, amenintata de polei

Craiova, amenintata de polei

Primaria Craiova a demarat inca de miercuri seara o ampla actiune pentru a stopa formarea de polei pe arterele din oras. Avertizati de meteorologi ca in noaptea de miercuri spre joi vor fi caderi masive de lapovita, comitetul local pentru situatii de urgenta a intrat in alerta. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a precizat ca singurii care au intervenit au fost insa angajatii Serviciului Public de Salubritate Craiova. Pentru a stopa formarea de polei, s-au imprastiat pe strazi cantitati mari de sare si nisip. Primele interventii au fost realizate pe Calea Bucuresti si in zona centrala. De asemenea, au fost curatate si trotuarele, pentru a nu incurca pietonii.


Cea mai mare bataie de cap au avut-o angajatii primariei in câteva zone cu probleme. „La podul de la Melinesti, Bariera Vâlcii, dar si podul Electro a trebuit sa stam in permanenta, deoarece, daca plecam zece minute, s-ar fi format polei si nu am vrut sa riscam“, a continuat Nedelescu. De altfel, la podul Electro au fost amplasate si cele mai multe lazi cu nisip pentru combaterea poleiului si pentru deszapezire – patru din totalul de 25.


Potrivit avertizarilor meteo, si in zilele urmatoare exista risc ridicat de formare a poleiului. Din acest motiv, autoritatile locale fac apel la craiovenii care au spatii comerciale sa incerce singuri sa isi curete portiunea din fata acestora. Nedelescu a precizat ca, daca va fi nevoie, va apela si la celelalte 13 firme care trebuie sa participe la deszapezire. Pâna in acest moment au fost imprumutate doar trei sararite de la societatea Domarcons, deoarece utilajele detinute de Salubritate s-au dovedit a nu fi de ajuns. „De ninsoare nu ne este atât de teama cum ne este de formarea poleiului. Asta nu o spun numai eu, ci si specialistii si soferii profesionisti“, a incheiat Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS