17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRAT si Bacriz isi impart Craiova

RAT si Bacriz isi impart Craiova

Autoritatile locale doresc impartirea traseelor transportului public intre cei doi operatori din Craiova, RAT si Fratii Bacriz. Pentru o mai buna functionare a sistemului de transport, primaria ar vrea sa se ocupe si de tiparirea biletelor de calatorie.


Municipalitatea intentioneaza, in acest an, sa repartizeze traseele transportului public local, prin incredintare directa. Desi initial municipalitatea hotarâse sa organizeze licitatie pentru atribuirea traseelor, modificarea legislatiei a determinat-o sa se razgândeasca. Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova si Fratii Bacriz, cei doi operatori, demarasera actiunea de realizare a documentatiei necesare pentru participarea la licitatie.


„In acest an, am aflat ca datorita anumitor modificari aduse la Legea nr. 828/2003 e optionala organizarea de licitatie. Noi ne-am gândit mai bine si probabil vom apela la incredintarea directa a traseelor. Nici nu stiam cu exactitate modul de organizare a licitatiei“, a declarat viceprimarul Sorin Iordache.


Pentru a nu mai fi aglomeratie, pe anumite trasee, municipalitatea se gândeste serios sa imparta Craiova intre cei doi operatori. In opinia viceprimarului, anumite trasee vor fi incredintate RAT Craiova, iar altele catre Fratii Bacriz.


„Nu era normal ca, spre exemplu, autobuzul nr. 29 al RAT sa fie singurul care circula pe acest traseu. Acesta merge pâna in Mofleni si, desi circula din jumatate in jumatate de ora, este mereu aproape gol. Operatorul Fratii Bacriz insa nu se aventura acolo, dar pe alte trasee introducea mai multe microbuze“, a spus Iordache.


Ahmed Bacriz nu a putut fi contactat, pâna la inchiderea editiei, pentru a-si spune punctul de vedere.


In unele cazuri, RAT Craiova nu are licenta de transport


Din acest an, pentru a nu mai aparea probleme cu distribuirea biletelor, primaria va fi cea care se ocupa cu tiparirea lor. Cei doi operatori vor avea acelasi tip de bilete, preturile lor urmând sa fie comune. De asemenea, se doreste introducerea abonamentului de calatorie si in cazul operatorului Fratii Bacriz.


Pâna când va pune in aplicare aceasta initiativa, primaria trebuie insa sa isi faca griji pentru obtinerea tuturor licentelor pentru mijloacele de transport ale regiei. Potrivit declaratiilor directorului de la Autoritatea Rutiera Româna (ARR), Iancu Craciunoiu, RAT Craiova a uitat sa isi depuna la timp documentele in cazul mai multor masini.


„Cei de la Fratii Bacriz au avut mereu toate actele in ordine. La acest capitol, cei care schiopatau au fost cei de la RAT. Pentru anumite masini au depus dosarul doar acum doua sau trei luni. In mod normal, când facem control pe traseu si prindem vreo masina fara licenta, trebuie sa dam sanctiuni, dar pâna acum am fost mai indulgenti dându-le timp sa se puna la punct“, a declarat Craciunoiu. Directorul RAT Craiova, Virgil Boboc, recunoaste ca, in unele cazuri, dosarul pentru obtinerea autorizatiei de transport nu a fost inca avizat de ARR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS