Big Brother, la Colegiul National „Carol I“

Autori


Pentru a preveni violenta in scoli, tot mai multe unitati de invatamânt din Dolj opteaza pentru montarea sistemelor video de supraveghere. De ieri, si Colegiul National „Carol I“ din Craiova a apelat la aceasta solutie.

Sistemele video de supraveghere instalate in patru unitati de invatamânt din judetul Dolj – Grupul Scolar Industrial „George Bibescu“, Grupul Scolar Industrial „Energetic“, Scoala nr. 26 din Mofleni, iar de ieri si Colegiul National „Carol I“ – sunt, din cele spuse de directorii scolilor, o metoda eficienta de monitorizare a elevilor. Pentru a preveni actele de violenta si accesul persoanelor straine in unitatea de invatamânt, Colegiul National „Carol I“ din Craiova a hotarât sa monteze doua astfel de sisteme. Potrivit prof. Daniel Barbu, directorul colegiului, acestea contin doua unitati de captura a imaginii si doua categorii de camere de luat vederi: de interior si de exterior. „Fiind o unitate de invatamânt cu trafic mare de elevi, aproximativ 1.900 de scolari, si cu 128 de cadre didactice, aveam nevoie de doua sisteme. Am achizitionat momentan unul prevazut cu 16 camere video, iar celalalt il vom procura in cel mai scurt timp. Camerele de luat vederi din exterior vor functiona permanent, inclusiv pe timpul noptii, iar cele din interior vor fi pozitionate in asa fel incât toate punctele importante din scoala mica si din cea mare (liceul) sa fie supravegheate“, a spus Daniel Barbu. Din cele precizate de acesta, intreaga investitie se ridica la aproximativ 300 de milioane de lei, bani care provin din bugetul Consiliului reprezentativ al parintilor. „Interesul nostru este siguranta elevilor in scoala. Iar frumos e ca, inainte de a cheltui banii parintilor, sa-i si consultam. Motiv pentru care luni, 16 ianuarie, vom face si acestora o prezentare a sistemului video“, a precizat Barbu.

Cu jandarmii in scoala

Amploarea pe care au luat-o actele de violenta, in anul 2005, in unitatile de invatamânt din tara, inclusiv din judetul Dolj, i-a determinat pe reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj, cei ai Autoritatii Teritoriale pentru Ordinea Publica (ATOP) si ai Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj sa dea solutii pentru prevenirea acestor fapte: crearea unei singure cai de acces in unitatile de invatamânt care permit acest lucru, asigurarea pazei atât in incinta scolii, in curtea unitatii de invatamânt pe timpul pauzei, cât si in perimetrul institutiei, de catre profesorul de serviciu, obligativitatea purtarii de legitimatii, dar si monitorizarea permanenta a elevilor problema de catre conducerea scolii. „Metodele de supraveghere a elevilor sunt multiple. Pe lânga sistemul video de monitorizare pe care il montam in prezent, de pe 9 ianuarie patrule de jandarmi isi fac rondul in incinta scolii, pe coridoare si in curtea institutiei noastre. Incercam sa fim cât mai vigilenti“, a mentionat Daniel Barbu.


Investitia a meritat

Directoarea Scolii nr. 26 Mofleni, Petrina Pietricica, se declara multumita de eficacitatea sistemelor video de supraveghere. „Am luat aceasta masura pentru a preveni posibilele incidente. Am montat in interiorul scolii 16 camere de supraveghere care monitorizeaza permanent elevii. In aceasta unitate invata 220 de elevi, dintre care 98% sunt copii de etnie roma. Era necesara o asemenea investitie. A costat, dar a meritat“, a spus Petrina Pietricica.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. politistu de proximitate said:

    Doamna directoare de la Mofleni, inteleg ca aveti viata grea cu materialul “didactic” de care dispuneti. Va sfatuiesc sa aveti grija pentru ca elevii dv. sa nu va ciordeasca camerele de luat vederi, pentru a le vinde in tg. Romanesti si sa ramana scoala in ceata. Nu de alta dar astia nu stie prea multa carte bre. Sa auzim numai de bine.

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 14 ianuarie 2006

Actualitate

» Dealul de la Crovna a invadat soseaua
» Big Brother, la Colegiul National „Carol I“
» Alunecari de teren in Caras-Severin
» Au sosit medicamentele pentru diabetici
» Premiera la Teatrul National
» Lemne pentru elevii Scolii nr. 6 din Bailesti
» RAT si Bacriz isi impart Craiova
» Demnitarii si functionarii vor avea salarii mai mari si prime
» Petrila incearca eliminarea centralelor termice poluante
» Giugea „face curat“ in prefectura
» Sosesc biletele de tratament balnear pentru pensionari
» Bani pentru un nou cimitir
» Bonurile date de taximetristi vor putea fi decontate
» Fiscul desfiinteaza magazinele duty-free

Local

» Discutii aprinse pe bugetul Baniei
» Scurte stiri
» Don Juan de Predesti
» Tocanita olteneasca de praz cu masline
» Mândra satului
» Un trecut grandios in ruina
» Carantina in trei localitati vâlcene
» Scurte stiri
» Cozile pentru banii copiilor, eliminate

Dolj

» Doljul se bate pe subventii agricole
» Autoritatile se pregatesc de ninsoare
» Imunizarea antigripala merge greu

Gorj

» IJP Gorj a propus trimiterea in judecata a doi fosti angajati ai ADRSV Oltenia
» Cinci dintre traficantii romi de persoane au fost arestati
» Ion Calinoiu, stramutat de lux cu acte in regula

Sport

» „Vor fi mari surprize in lotul pentru Cipru“
» Stiinta la doctor
» Pandurii au trecut testul stetoscopului
» „Va fi greu, dar nu vom retrograda“
» Tenismenii români, urmariti de ghinion
» Andreev si Blake, in ultimul act
» Finala intre Ancic si Nieminen
» Nae Ungureanu vrea fotbalisti craioveni
» Scurte stiri

Magazin

» La cumparaturi in Europa
» Atentie la chilipiruri!
» Google – folosit si la achizitii on line
» Shopping Festival in Dubai
» Scurte stiri
» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» Centrul Craiovei – fara energie electrica
» Fereşte-te de radar!
» Program cu publicul – Biroul pentru straini al judetului Dolj
» Picatura de cunoastere

Top