11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlunecari de teren in Caras-Severin

Alunecari de teren in Caras-Severin

Din cauza ploilor din ultima perioada, in Caras Severin au avut loc mai multe alunecari de teren care au izolat o serie de localitati. Drumul Judetean 608, care face legatura intre comunele Luncavita si Teregova din Caras Severin, a devenit impracticabil, fiind acoperit de sute de tone de pamânt. Copacii au fost luati de viitura si aruncati peste singura cale de acces catre mai multe sate din zona.


Conform celor spuse de primarul comunei Luncavita, Ion Velescu, la kilometrul 45 s-a produs o alunecare de teren care a afectat drumul pe aproape 100 de metri.


Primarul spune ca pe o suprafata de aproximativ doua hectare, din cauza ploilor abundente din ultimul timp, terenul a inceput sa o ia la vale. La inceput au aparut dislocarile de teren, apoi faliile, dupa care aproximativ 2.000 de metri cubi de pamânt au ajuns pe soseaua care leaga Luncavita de Teregova. Primarul Velescu a cerut ajutorul consiliului judetean, pentru ca mai multe sate au ramas izolate, iar ambulantele sau pompierii nu vor putea ajunge in caz de nevoie la locul solicitarii.


Alunecarea de teren izoleaza peste 25.000 de oameni de cea mai apropiata cale de comunicatie cu restul judetului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS