Dosar penal la Serviciul Public Motru

Autori


Directia Publica Motru, unitate subordonata Consiliului Local Motru, se ocupa de executarea si prestarea unor servicii catre populatie la un pret care sa elimine escrocheria. In functia de sef la Serviciul Public Motru a fost numit inginerul Ilie Liviu Balan, care, prin modul haotic de conducere si prin lipsa de corectitudine in gestionarea banului public, s-a ales, la sfârsitul anului 2005, cu un dosar penal aflat acum in cercetare la Politia municipiului Motru. Liviu Balan este cercetat pentru abuz in serviciu, cu toate ca faptele comise sub conducerea lui in cadrul Directiei Publice il pot inscrie la fals si uz de fals, precum si la prejudicierea cu mari sume de bani a unitatii pe care a avut-o in gestionare, asa cum reiese din Raportul de Audit realizat pentru anii 2003 – 2004. In anul 2003, au fost achizitionate doua carnete cu bonuri pentru carburant auto in valoare de 15 milioane de lei si alte doua carnete in valoare de 25 de milioane de lei. Din primele doua carnete nu se justifica 7,5 milioane de lei, iar din urmatoarele doua – 2,5 milioane de lei. Liviu Balan a afirmat ca a dat acele bonuri pentru carburant, din anul 2003, la autoturismul ARO pentru scolari, afirmatie care s-a dovedit falsa in urma verificarilor. In anul 2004, povestea cu bonurile pentru carburant auto se repeta, iar pentru ca suma realizata prin prejudiciul adus Serviciului Public era prea mica, s-a trecut la afaceri mai consistente.

In urma verificarilor efectuate la autospeciala de transportat gunoi, la care au fost verificate foile de parcurs, nu s-a gasit justificare pentru 11.746 de kilometri si trei tone de motorina. Liviu Balan a achizitionat in 2004 si un calculator in valoare de 39 de milioane de lei, pentru care a platit si penalitati in valoare de sapte milioane din cauza intârzierii la plata. Acesti bani cheltuiti aiurea, nefiind bani din buzunarul inginerului, si-au gasit intrebuintarea si in achizitionarea unei cantitati de 437 de litri de motorina, cu factura nr. 4739020/30.09.2004, in contrapartida la pretul de 41.000 de lei litrul, in situatia in care la pompele PETROM litrul costa 32.000 de lei. Toate aceste nereguli si prejudicii sunt acum cercetate, iar Liviu Balan a fost retrogradat ca sef de sector, deoarece Serviciul Public a devenit Directia Publica.

„Vom sanctiona cea mai mica abatere de la lege“


Tot in cadrul Directiei Publice Motru activeaza inca de la infiintare si inginerul Constantin Cerbu. Pentru ca accesul lui s-a limitat mai mult la sectorul constructii din cadrul Serviciului Public, a luat si el ce a gasit. Speculând faptul ca in cadrul Serviciului Public s-a dat in folosinta un bloc de garsoniere pentru persoanele asistate social si pentru persoanele fara locuinta, inginerul Constantin Cerbu a inceput sa demonteze si sa strânga intr-o incapere baterii de baie, chiuvete, tevi de metal si geamuri si tâmplarie. Toate au fost depistate de directorul Directiei Publice. Aceste materiale erau sustrase din camerele neocupate. Justificarile gasite de inginerul Constantin Cerbu atunci când a fost depistat nu au fost crezute nici de subordonatii sai.

Situatia grava constatata la Directia Publica Motru va avea urmari grave, dupa cum promite primarul municipiului, Dorin Hanu: „Vom creste numarul controalelor si vom sanctiona cea mai mica abatere de la lege si de la regulamente. Atâta timp cât eu voi fi primar, nimeni nu isi va bate joc de banul public“.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 13 ianuarie 2006

Actualitate

» Dealul de la Crovna a invadat soseaua
» Big Brother, la Colegiul National „Carol I“
» Alunecari de teren in Caras-Severin
» Au sosit medicamentele pentru diabetici
» Premiera la Teatrul National
» Lemne pentru elevii Scolii nr. 6 din Bailesti
» RAT si Bacriz isi impart Craiova
» Demnitarii si functionarii vor avea salarii mai mari si prime
» Petrila incearca eliminarea centralelor termice poluante
» Giugea „face curat“ in prefectura
» Sosesc biletele de tratament balnear pentru pensionari
» Bani pentru un nou cimitir
» Bonurile date de taximetristi vor putea fi decontate
» Fiscul desfiinteaza magazinele duty-free

Local

» Discutii aprinse pe bugetul Baniei
» Scurte stiri
» Don Juan de Predesti
» Tocanita olteneasca de praz cu masline
» Mândra satului
» Un trecut grandios in ruina
» Carantina in trei localitati vâlcene
» Scurte stiri
» Cozile pentru banii copiilor, eliminate

Dolj

» Doljul se bate pe subventii agricole
» Autoritatile se pregatesc de ninsoare
» Imunizarea antigripala merge greu

Gorj

» IJP Gorj a propus trimiterea in judecata a doi fosti angajati ai ADRSV Oltenia
» Cinci dintre traficantii romi de persoane au fost arestati
» Ion Calinoiu, stramutat de lux cu acte in regula

Sport

» „Vor fi mari surprize in lotul pentru Cipru“
» Stiinta la doctor
» Pandurii au trecut testul stetoscopului
» „Va fi greu, dar nu vom retrograda“
» Tenismenii români, urmariti de ghinion
» Andreev si Blake, in ultimul act
» Finala intre Ancic si Nieminen
» Nae Ungureanu vrea fotbalisti craioveni
» Scurte stiri

Magazin

» La cumparaturi in Europa
» Atentie la chilipiruri!
» Google – folosit si la achizitii on line
» Shopping Festival in Dubai
» Scurte stiri
» IA TE UITA!
» Bancul zilei
» Utile Craiova
» Centrul Craiovei – fara energie electrica
» Fereşte-te de radar!
» Program cu publicul – Biroul pentru straini al judetului Dolj
» Picatura de cunoastere

Top