10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSALVAMONT Gorj, interventie in Defileu

SALVAMONT Gorj, interventie in Defileu

Solicitati de Drumurile Nationale, salvamontistii gorjeni au intervenit ieri in Defileul Jiului pentru taierea tuturor copacilor din zona in care a avut loc avalansa de grohotis.


Serviciul Public SALVAMONT Gorj a intervenit ieri in Defileul Jiului, in punctul Cârligul intors, pentru a inlatura copacii din zona in care s-a produs avalansa de grohotis. Aceasta a blocat marti traficul rutier pe Drumul European 79, sute de masini fiind in imposibilitatea de a ajunge la destinatie. Tot marti, timp de sapte ore, angajatii Drumurilor Nationale au intervenit cu utilaje si au indepartat de pe carosabil bucatile de stânca si miile de tone de pamânt si pietris. Pentru a impiedica rostogolirea de noi stânci de pe versant, salvamontistii au taiat ieri toti copacii care opreau temporar caderea grohotisului.


Gerul opreste alunecarile de teren


Sabin Cornoiu, seful SALVAMONT Gorj, a declarat ca cinci dintre subalternii sai au fost trimisi in defileu sa ii ajute pe angajatii de la Drumurile Nationale. „Nu este pentru prima data când intervenim in astfel de situatii. In spatele acelor copaci se aflau stânci si era o necesitate taierea copacilor ale caror radacini nu mai erau bine fixate in sol. Am incercat in acest fel sa provocam alunecarea tuturor bucatilor de pamânt si a grohotisului, dar terenul in zona este foarte dificil. Aceasta din cauza numeroaselor pâraie care isi schimba in permanenta cursul si formeaza hogase. In acest fel, au loc noi deplasari de teren. Locul este monitorizat in permanenta, pentru ca riscurile de noi caderi de stânci este crescut. Singurul lucru care ajuta in aceasta perioada este gerul“, a spus Sabin Cornoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS