22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Daewoo, productia nu se opreste!

La Daewoo, productia nu se opreste!

„In 2006, Daewoo Automobile România isi continua activitatea de productie, dar si pe cea de imbunatatire continua a produselor si serviciilor oferite. Pe parcursul acestui an se vor produce la Craiova autoturisme care vor respecta normele Euro IV.


Specialistii companiei fac pregatirile finale pentru producerea noilor motoare, punând, in prezent, la punct ultimele amanunte tehnice. Introducerea pe piata interna a autoturismelor Daewoo echipate cu motoare Euro IV este programata, in principiu, pentru a doua jumatate a anului, in avans fata de termenul impus de legislatia in domeniu – 1 ianuarie 2007. Daewoo Automobile România incepe sa creeze astfel o traditie in ceea ce priveste introducerea in avans a motoarelor din ce in ce mai putin poluante, caci si motorizarea Euro III a inceput sa fie introdusa pe masinile Daewoo tot in avans: modelul Cielo a fost echipat cu motor Euro III inca din februarie 2004, in timp ce motorizarea Euro III a devenit obligatorie pentru masinile fabricate in România abia din 2005. Preocuparile fabricii de la Craiova in directia reducerii poluarii s-au manifestat si prin introducerea alimentarii cu gaz pentru masinile produse, cea mai recenta realizare in acest sens fiind Nubira II LPG, lansata pe piata in noiembrie anul trecut.


Tot pe linia diversificarii productiei de motoare se inscrie si dezvoltarea a patru noi variante de motoare de 1.500 cmc cu patru supape pe cilindru si a unei noi variante de motor de 1.500 cmc cu doua supape pe cilindru, toate ca raspuns la cererile partenerilor externi. De altfel, majoritatea motoarelor si cutiilor de viteze produse la Craiova sunt destinate clientilor externi. In 2005, exportul a avut o valoare de peste 90 de milioane USD, in crestere cu peste 60% fata de anul precedent. In aceasta suma, ponderea cea mai mare au avut-o motoarele, cutiile de viteze si diverse alte componente livrate la comanda GM – Daewoo, care este cel mai important partener comercial al Daewoo Automobile România. Pentru 2006 este estimata o crestere a volumului exporturilor.


In prezent, Daewoo Automobile România face angajari de personal calificat, necesitate rezultata din cresterea volumului productiei la Fabrica de Motoare si Cutii de Viteze, unde se lucreaza in doua si trei schimburi, inclusiv sâmbata. In cursul lunii ianuarie, compania va produce si va trimite spre comercializare aproximativ 1.500 de autoturisme Matiz, peste 560 Cielo si circa 100 Nubira“ – se arata intr-un comunicat de presa al Daewoo Automobile România


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS