10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Drum judetean blocat


 Mai multi navetisti din comuna Ilovita, judetul Mehedinti, au incins spiritele marti seara, pe Drumul Judetean 607 C care face legatura intre Drobeta Turnu Severin si comuna Ilovita.


Oamenii care se intorceau de la munca nu au putut sa ajunga acasa cu autobuzul, din cauza alunecarilor de teren si a avalanselor de pietre si pamânt care au blocat singurul drum ce face legatura cu satele din zona de nord a judetului Mehedinti.


„Doar un drum avem spre casa si nu se ingrijeste nimeni de el. Am ajuns sa mergem kilometri intregi pe jos, prin apa, ca sa putem ajunge la serviciu“, striga nemultumit un locuitor din Ilovita.


De mai multe luni, drumul dintre municipiul resedinta de judet si localitatile Ilovita, Bahna, Negrusa, Moinesti si alte asezari din zona a devenit un calvar pentru cei care il tranziteaza.


Mii de oameni sunt nevoiti sa parcurga pe jos mai multi kilometri pentru a ajunge la serviciu, iar atunci când apeleaza la mijloacele de transport, trebuie sa le impinga sa nu ramâna impotmolite. In zona a ajuns si viceprimarul comunei Ilovita, care le-a explicat zecilor de navetisti, ce protestau din cauza conditiilor de trafic, ca drumul este prins de Consiliul Judetean Mehedinti intr-un proiect de reabilitare si ca firma care trebuia sa se ocupe de intretinerea drumului nu isi face treaba.


„Nu primaria este de vina pentru situatia creata. Problema este cunoscuta la consiliul judetean, dar firma care trebuie sa aiba grija de drum nu isi face treaba. Situatia este foarte dificila si, daca nu se va interveni la timp, peste cinci localitati vor fi izolate de restul judetului“, a declarat Petre Tinica, viceprimarul comunei Ilovita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS