3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRujeola baga zâzanie intre medici

Rujeola baga zâzanie intre medici

Directorul adjunct al departamentului de medicina preventiva din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, Bebe Martin, a criticat profesionalismul medicilor epidemiologi de la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“ din Craiova care anunta cu foarte mare usurinta cazurile suspecte de boli infectioase. „La raportarea din luna decembrie au anuntat 18 cazuri suspecte de rujeola, dar nu s-a confirmat nici unul. Daca ar fi fost alta boala, as fi inteles, ar fi putut aparea coincidente, insa in cazul rujeolei, ma indoiesc ca un medic specialist in epidemiologie, si mai ales un cadru universitar, nu ar fi putut sa-si dea seama dupa simptomatologie despre ce afectiune este vorba. Probabil i-a cuprins psihoza epidemiei de rujeola si nu au mai stiut sa discearna“, a declarat dr. Bebe Martin.


Acesta considera ca medicii epidemiologi de la Spitalul de Boli Infectioase ar trebui sa analizeze cu mai mare atentie cazurile suspecte inainte de a le raporta, pentru a nu se mai consuma inutil bani si efort pentru analize de laborator.


Reprezentantii Spitalului de Boli Infectioase nu au dorit sa comenteze afirmatia dr. Martin, insa au declarat ca au procedat corect anuntând cazurile suspecte. „Este normal ca atunci când apar suspiciuni de imbolnavire sa recoltam sânge si sa trimitem probele pentru efectuarea unor analize serologice. Rolul analizelor este tocmai acela de a inlatura orice posibila confuzie de diagnostic“, a spus dr. Ileana Ionescu, directoarea executiva a Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS