8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul director Deneanu, pus in libertate

Fostul director Deneanu, pus in libertate

Procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj au respins, miercuri seara, propunerea de arestare preventiva a lui Nicolae Deneanu, de 55 de ani, fost director al SC AVIOANE SA Craiova, care fusese retinut de politistii de la Cercetari Penale sub acuzatiile de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata.


De mai bine de trei ani, in atentia politistilor doljeni de la Serviciul Cercetari Penale se afla dosarul unei afaceri a SC AVIOANE SA Craiova ale carei aspecte inca nu au fost elucidate pe deplin. Concret, este vorba despre un comision de aproape 90.000 de dolari, platit de SC AVIOANE, din dispozitia directorului Deneanu, firmei de consultanta financiara GOLD BOROUGH CONSULTANCE (GBC) din orasul american Carson (Nevada). Banii au fost virati intr-un cont din Elvetia, in perioada noiembrie 2001 – august 2002. Curtea de Conturi Dolj a sesizat Parchetul in legatura cu aceasta tranzactie, considerata fictiva, iar procurorii au trimis dosarul la Serviciul Cercetari Penale, care, de trei ani, tot… cerceteaza.


Miercuri, la ora 11.00, politistii de la Cercetari Penale au dispus retinerea lui Deneanu, in prezent pensionar, pentru savârsirea infractiunilor de fals si delapidare. In jurul orei 18.00, fostul director al Fabricii de Avioane a fost prezentat in fata procurorilor de la Parchetul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventiva. Numai ca procurorii nu si-au insusit propunerea politiei.


Neintelegere intre politisti si procurori


„Parchetul de pe lânga Tribunalul Dolj a respins propunerea IJP Dolj cu privire la arestarea preventiva a lui Deneanu Nicolae, pe motiv ca probele administrate in dosar pâna in prezent sunt insuficiente pentru a dovedi cu certitudine vinovatia invinuitului. S-a considerat ca lasarea in libertate a invinuitului nu prezinta pericol pentru ordinea publica, intrucât acesta s-a prezentat la audieri de fiecare data când a fost citat, nu a zadarnicit aflarea adevarului, nu are antecedente penale, iar fapta pentru care este cercetat a fost savârsita cu aproape cinci ani in urma“, a declarat procurorul Cristina Fota-Barbulescu, purtatoarea de cuvânt a Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj.


Mai mult decât atât, Deneanu nu a ramas in arest nici macar cele 24 de ore ale ordonantei de retinere. Aparatorul lui Deneanu – nimeni altul decât fiica acestuia, Alina Popescu, procuror la Parchetul de pe lânga Judecatoria Brasov – a solicitat revocarea retinerii, cerere pe care Parchetul Dolj a admis-o, punându-l in libertate pe fostul director in jurul orei 20.00, dupa circa doua ore de audieri in fata procurorilor. „Invinuitul este in continuare cercetat pentru delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata, dar in stare de libertate“, a precizat procurorul Cristina Fota-Barbulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS