12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCondoleezza Rice, in România

Condoleezza Rice, in România

Secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, face astazi o vizita la Bucuresti, ocazie cu care se va semna acordul privind amplasarea „facilitatilor militare americane pe teritoriul României“.


Rice se va intâlni cu ministrul de externe, Mihai Ungureanu, si va fi primita de presedintele Traian Basescu, MAE apreciind ca vizita „reflecta intensificarea semnificativa a dialogului politic din cadrul Parteneriatului Strategic dintre România si SUA“.


In timpul vizitei, va avea loc si ceremonia de semnare a „Acordului de acces“ privind amplasarea facilitatilor militare americane pe teritoriul României. Acordul constituie o etapa esentiala in consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România si Statele Unite.


Documentul „reprezinta expresia increderii reciproce si a solidaritatii româno-americane, deschizând perspectiva unor noi oportunitati de actiune comuna in abordarea problemelor stringente ale agendei regionale si internationale“, apreciaza MAE


Agenda vizitei mai include o evaluare a principalelor aspecte ale relatiilor bilaterale româno-americane, discutii referitoare la problematica regionala, „cu accent pe Marea Neagra si Balcanii de Vest“, promovarea pe plan regional si international a valorilor comune de libertate si democratie, cooperarea in lupta impotriva terorismului, conlucrarea in cadrul NATO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS