12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de gospodarii afectate din nou de inundatii

Zeci de gospodarii afectate din nou de inundatii

Inundatiile au lovit din nou judetele Olteniei si nu este exclus ca pâraiele si râurile sa iasa din matca in perioada urmatoare. In Dolj, au fost trimise avertizari de inundatii localitatilor doljene Mischii, Ghercesti, Pielesti, Robanesti si Dragotesti.


Conform ultimei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor, in intervalul 2-4 decembrie vor fi posibile depasiri ale cotelor de atentie si, izolat, ale cotelor de inundatii pe râurile din bazinele hidrografice Jiu si Desnatui. In intervalul mentionat, fenomenele hidrologice se pot manifesta in judetele Gorj, Dolj si Mehedinti. Situatia este monitorizata de specialistii Directiei Apelor Jiu Craiova.


Mischii: 20 de gospodarii inundate


Zeci de gospodarii din comuna doljeana Mischii au fost inundate in noaptea de joi spre vineri. Din cauza precipitatiilor cazute mai multe ore, pârâul Teslui s-a revarsat si a afectat peste 20 de familii din localitate.


Primarul Ion Duta a declarat ca a demarat deja evaluarea pagubelor. „S-a revarsat Tesluiul si a ajuns in 20 de gospodarii. Nu a afectat casele, cel putin deocamdata, dar sunt pagube in curtile oamenilor. La noi se lucreaza la Teslui si nu s-a regularizat cursul peste tot. Facem o evaluare completa a pagubelor, pe care o vom trimite la prefectura“, a mentionat primarul comunei Mischii.


Sopot: sinistratii au dormit in primarie


Mai multe familii din comuna doljeana Sopot au dormit in noaptea de joi spre vineri in sediul primariei. Ploaia care s-a abatut asupra comunei pe tot parcursul noptii a determinat producerea de inundatii, soldate cu pagube materiale. Oamenii s-au trezit cu apa la intrarea in casa si mai multe familii au fost nevoite sa-si gaseasca adapost in sediul primariei.


„Toata noaptea a plouat si pârâul Meretel s-a revarsat. Am avut mai multe familii evacuate, dar li s-a gasit adapost la primarie. Acum nu mai sunt probleme, ca am intervenit unde a fost nevoie, dar speram sa nu mai cada precipitatii in cantitati mari“, a declarat Iacov Dan, inspector la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dolj.


Avertizari pentru mai multe localitati


In Dolj, au mai fost afectate de inundatii localitatile Vârvoru de Jos si Salcuta. Conform unui comunicat de presa al Directiei Apelor Jiu Craiova, la Vârvoru de Jos a fost acoperit de ape un drum comunal, din cauza revarsarii pârâului Putinei. La Salcuta, acelasi pârâu s-a revarsat pe raza satului Tencanau, afectând patru gospodarii. De asemenea, in zona Râpa Rosie au fost inundate circa 35 ha de teren agricol, din cauza ploii si a siroirilor de pe versantii dealurilor.


In Gorj, un pod din comuna Bolbosi nu a facut fata debitului prea mare de apa al pârâului Jilt, fiind aproape distrus de puhoaiele revarsate. De asemenea, cinci gospodarii au fost inundate.


Si in Mehedinti, in comuna Corlatel, ieri la ora 13.00, pe pârâul Drincea fusese depasita cota de atentie cu 30 de centimetri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS