15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSedinte de consiliu cu noaptea-n cap

Sedinte de consiliu cu noaptea-n cap

Consilierii locali din comuna Dragotesti, judetul Gorj, sunt nevoiti sa mearga la sedintele de consiliu cu noaptea in cap. Primarul Vili Pasare ii convoaca luna de luna la ora 7.00, dar au fost si cazuri când i-a chemat la 4.00 dimineata.


La sedintele Consiliului Local Dragotesti se râde de obicei mai bine ca la „Vacanta Mare“. Primarul Vili Pasare nu pierde nici o ocazie de a-i face pe consilieri cu ou si cu otet, reprosându-le ca nu fac nimic si ca nu merita indemnizatia de sedinta.


In mai toate localitatile, consilierii isi iau banii de pomana, fapt care rezulta si din rapoartele de activitate anuale, dar numai la Dragotesti consilierii sunt nevoiti sa se trezeasca dimineata devreme pentru a participa la sedintele de consiliu. Primarul Pasare spune ca ii cheama la 7.00 dimineata pentru ca la 8.00 deja incepe activitatea in primarie. „Daca ii chem seara la sedinta, deja nu mai sunt lucizi“, a declarat Pasare.


Daca un consilier intârzie la sedinta mai mult de cinci minute, risca sa gaseasca inchisa usa salii de sedinte. Vili Pasare spune ca i se pare normal sa incuie usa si face acest lucru imediat ce are cvorum pentru desfasurarea sedintei in conditii legale. Primarul Vili Pasare are 30 de ani si este la primul mandat, dar a reusit sa-si puna toti consilierii in cap inca de la inceput, când ii convoca la sedintele de consiliu la 4.00 dimineata. „Consilierii s-au suparat foarte tare atunci, au facut scandal, dar nu inteleg de ce. Era in avantajul lor sa-i vada alegatorii cum merg la munca la o ora asa de matinala“, a spus primarul.


Sedinta de consiliu de la sfârsitul lunii noiembrie a inceput ca de obicei la ora 7.00 dimineata. Cu o jumatate de ora inaintea lor a venit la primarie un grup de localnici, având la ei un tabel cu aproape 200 de semnaturi, prin care le cer consilierilor sa demisioneze. Vili Pasare sustine ca nu este initiatorul actiunii, chiar daca si el a cerut in numeroase rânduri demisia consilierilor. „I-am convins pe cetateni sa amânam discutia pentru sedinta viitoare, dupa ce consilierii isi vor depune rapoartele de activitate“, a afirmat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII