12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsolidarea filarmonicii costa 700.000 de euro

Consolidarea filarmonicii costa 700.000 de euro

Primaria Craiova intentioneaza sa consolideze cladirea Filarmonicii „Oltenia“, afectata de prabusirea tavanului din sala de spectacole. Pentru acest lucru este nevoie de peste sapte sute de mii de euro, bani ce ar trebui prevazuti in bugetul anului 2006.


Consiliul Local Craiova a aprobat, in sedinta din 30 noiembrie, studiul de fezabilitate pentru consolidarea si modernizarea cladirii Filarmonicii „Oltenia“. Conducerea filarmonicii impreuna cu autoritatile locale au inceput demersurile necesare pentru intocmirea unei expertize tehnice a cladirii, pentru stabilirea masurilor ce se impun in vederea inceperii reparatiilor.


Expertiza a stabilit doua variante de solutionarea a problemei. Solutia minimala se refera la lucrari de refacere a plafonului salii, a pardoselii si a finisajelor degradate din sala de concerte, foaier si magazie. Solutia maximala propune consolidarea structurii de rezistenta a cladirii in ansamblu.


Demersuri intârziate de lipsa documentatiei


Inceperea lucrarilor a fost amânata din cauza ca a trebuit parcurse toate etapele stabilite de legiuitor.


„Ne-am lovit si de faptul ca nu am putut gasi documentatia cladirii. Partea scrisa exista in filarmonica, insa partea desenata nu a fost de gasit. Expertul a facut o serie de analize de laborator pe caramida si mortar. Daca vom avea suma necesara pentru proiect si executie, stagiunea urmatoare, 2006-2007, va putea fi deschisa in sala noastra“, a afirmat Marian Caprioara, seful Serviciului Administratie din cadrul Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova. Valoarea totala a investitiei se ridica la 783.551 de euro, bani ce trebuie prevazuti in bugetul local pe anul 2006. „Deocamdata nu putem sa spunem nimic. O vom face când se va discuta bugetul. Oricum, trebuie sa facem un efort pentru rezolvarea acestei situatii“, a afirmat viceprimarul Sorin Iordache.


Filarmonica a pierdut din public


Pentru moment, concertele filarmonicii sunt sustinute in sala de concerte a Liceului de Arta „Marin Sorescu“. „Am pierdut din publicul pe care il aveam inainte de incidentul din aprilie. Lumea era obisnuita cu noi in centrul orasului. Deplasarea, pentru multi dintre melomani, a fost deosebit de greoaie. Cei mai multi dintre ei, 80%, sunt oameni trecuti de vârsta a doua, iar in unele cazuri lipsa banilor si-a spus cuvântul. Nu toti isi permit sa mearga cu taxiul“, a afirmat Marian Caprioara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS