8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEditura de Sud si Cezar Avramescu - lansare de succes

Editura de Sud si Cezar Avramescu – lansare de succes

Prima editie a Salonului de carte – Craiova 2005 a debutat cu lansarea unei antologii de editoriale „Scirta, scirta pe hirtia Gazetei de Sud“, apartinând lui Cezar Avramescu.


Deschiderea oficiala a evenimentului „Sa dam cartile pe fata“ a avut loc ieri in foaierul Teatrului National „Marin Sorescu“. Cu aceasta ocazie au luat cuvântul academicianul Radu Voinea, presedinte de onoare al Salonului de carte, Alexandru Manda, presedintele ATEF, Antonie Solomon, primarul Craiovei, precum si alte personalitati ale vietii culturale craiovene, cu totii subliniind importanta acestui eveniment in cadrul unei comunitati.


Prima lansare de carte a fost organizata de Editura de Sud, sub egida careia a aparut „Scirta, scita pe hirtia Gazetei de Sud“, antologie de editoriale apartinând lui Cezar Avramescu. „Am adunat aici câteva slove strâmbe si umile pe care Gazeta de Sud, cu amabilitate si resemnare, a consimtit sa le gazduiasca“, a afirmat cu modestie publicistul.


La sfârsitul evenimentului, scriitorul a fost asaltat de numerosi admiratori (oameni de cultura si simpli cetateni), care au profitat de ocazie pentru a obtine un autograf. Multi dintre acestia au afirmat ca asteapta cu nerabdare zilele de joi si sâmbata pentru a savura editorialele maestrului din Gazeta de Sud.


Daca nu ati vizitat Salonul de carte ieri, mai aveti timp s-o faceti pâna pe 1 decembrie. in aceasta perioada, in foaierul Teatrului National vor fi expuse carti apartinând a peste 15 edituri, atât din Craiova, cât si din Timisoara, Cluj si Iasi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU