Acasă Actualitate Secretarul Primariei Afumati a scapat de condamnare

Secretarul Primariei Afumati a scapat de condamnare

Judecata pentru fals material si complicitate la inselaciune, dupa ce a falsificat mentiunile dintr-un carnet de munca, Elena Balica, secretarul Consiliului Local Afumati, a scapat numai cu o amenda administrativa de 10.000.000 de lei vechi.


Secretarul Consiliului Local al comunei doljene Afumati s-a ales cu o amenda administrativa de 10.000.000 de lei pentru comiterea infractiunii de fals material si complicitate la inselaciune. Judecatorii de la Curtea de Apel Craiova i-au schimbat pedeapsa dintr-una penala in una administrativa, mai usoara. In anul 2004, Elena Balica s-a gândit sa-i dea „o mâna de ajutor“ unei foste salariate, Sanda Bagila, pentru ca aceasta sa poata beneficia de somaj. Bagila fusese data afara de la serviciu, iar normele legale in baza carora incetase raportul de munca nu ii permiteau sa ia somaj. Asa ca femeia a insistat pe lânga Elena Balica ca sa-i schimbe din pix articolul si litera din Codul Muncii in baza carora ii fusese desfacut contractul de munca. Aceasta a fost de acord si, fara sa stea prea mult pe gânduri, a falsificat datele din adeverinta de incetare a raportului de munca si din carnetul de munca ale Sandei Bagila. Dupa noile insemnari facute de Balica, aceasta avea dreptul sa se prezinte la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj si sa-si incaseze linistita somajul.


Secretarul amendat


Procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Bailesti au considerat ca Elena Balica a incalcat legea falsificând un act oficial, carnetul de munca, si i-au intocmit dosar penal pentru infractiunea de fals material si complicitate la inselaciune, iar Sandei Bagila pentru comiterea infractiunii de inselaciune si instigare la fals. Dosarele celor doua au trecut pe la Judecatoria Bailesti, Tribunalul Dolj si, in recurs, la Curtea de Apel Craiova. Judecatoria Bailesti le-a condamnat la sase luni cu suspendare, masura fiind mentinuta si de Tribunalul Dolj. Elena Balica a contestat la Curtea de Apel Craiova hotarârea judecatoreasca data de tribunal. In sedinta din 13 noiembrie 2005, judecatorii de la Curtea de Apel Craiova au hotarât ca aceasta sa plateasca pentru faptele sale numai o amenda administrativa de 10.000.000 de lei. Totodata, instanta le-a obligat pe cele doua sa restituie, in solidar, banii incasati de Sanda Bagila de la AJOFM Dolj. Multumita ca a scapat cu atât, Elena Balica, secretarul Consiliului Local Afumati, vrea sa uite cele intâmplate: „Eu am fost scoasa din cauza. Procesul s-a terminat de curând la Curtea de Apel Craiova si ce rost mai are sa vorbim acum? Oricum, despre asta stie si domn’ primar“.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version