14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceele din Târgu Jiu pot pierde finantarea

Liceele din Târgu Jiu pot pierde finantarea

Primaria Târgu Jiu nu mai este dispusa sa asigure finantarea integrala a liceelor din municipiu, a declarat ieri purtatorul de cuvânt al institutiei, Constantin Cretan. Supararea edililor din Târgu Jiu a aparut ca urmare a unui recensamânt facut in licee, in urma caruia s-a constatat ca din 9.900 de liceeni care invata aici, doar cinci mii sunt din municipiu. „Ceilalti 4.900 de elevi de liceu vin din alte localitati ale judetului si nu este normal sa suporte contribuabilul din Târgu Jiu toate cheltuielile legate de functionarea si intretinerea liceelor si a internatelor scolare“, a spus Cretan.


Potrivit purtatorului de cuvânt, Primaria Târgu Jiu a cheltuit de la inceputul anului peste 60 de miliarde de lei pentru invatamântul preuniversitar. „Inca nu avem o situatie cu banii care s-au cheltuit pentru licee, dar cert este ca de anul viitor vom cere consiliului judetean sa suporte partea de cheltuieli care se fac pentru elevii veniti din alte localitati“, a precizat Cretan.


Seful Inspectoratului Scolar Judetean, Liviu Andrei, a declarat ieri ca ar fi benefica o mai mare implicare a consiliului judetean in finantarea invatamântului, dar nu are cunostinta sa existe in alte judete vreun precedent la cererea Primariei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS