5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsigurari de viata pentru mineri

Asigurari de viata pentru mineri

Angajatii Companiei Nationale a Huilei din Petrosani ar putea avea, din 2006, asigurari de viata. Acesta este unul din punctele pentru care sindicalistii spun ca vor lupta pentru a fi prevazut in noul Contract Colectiv de Munca din 2006.


„Conform acestei initiative, toti minerii vor fi asigurati pentru accidente petrecute la munca, in legatura cu munca sau in afara orelor de lucru, 24 de ore din 24. Va fi un sistem nou care le va aduce minerilor o protectie reala si posibilitatea de a opta pentru un tratament mai bun in cazul unor accidente“, a declarat Zoltan Lacatas, presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului.


Pentru asigurarile de viata ale minerilor, sindicalistii spun ca vor face selectie de oferte si ca va fi aleasa societatea care are cea mai buna oferta pret-servicii medicale. Pe de alta parte, Daniel Surulescu, director general al CNH Petrosani, declara ca, deocamdata, acest amendament la Contractul Colectiv de Munca nu a fost luat in calcul, deoarece nu se cunoaste bugetul pentru 2006 si pentru ca acest lucru ar presupune ca minerii sa suporte din salariu valoarea lunara a asigurarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS