10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate25 de locuri de joaca vor fi mutate

25 de locuri de joaca vor fi mutate

25 de locuri de joaca, situate in diverse zone din Craiova, vor fi mutate incepind de anul viitor.


Primaria Craiova va trebui sa isi ia „jucariile“ si sa plece, cind terenurile pe care acestea sint amplasate vor reintra in posesia fostilor proprietari. Locurile respective au autorizatie de constructie provizorie, autoritatile locale cunoscind inca de cind au fost asezate ca platformele respective au o situatie neclara din punct de vedere juridic. Reprezentantii municipalitatii nu au gasit insa la acea data alte terenuri disponibile, doar sase locuri de joaca, din cele amenajate in acest an, urmind sa ramina pe acelasi amplasament.


„Cind sintem informati ca proprietarii au cistigat in instanta loturile, vom muta toate locurile de joaca in alta parte“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Autoritatile locale au intimpinat greutati chiar si cind le-au amenajat. In timp ce o parte dintre cetatenii care locuiau la blocurile vecine au intimpinat cu zimbetul pe buze actiunea primariei, ceilalti au fost impotriva. In cazul in care nu vor fi identificate terenuri pentru amplasarea locurilor de joaca, acestea ar putea fi amplasate in Parcul „Romanescu“. Primarul Antonie Solomon vrea sa amenajeze linga Velodrom un adevarat parc de distractii care sa contina spatii de joaca pentru 2.000 de copii.


Miliarde de lei cheltuite degeaba


Cele doua miliarde de lei pe care Primaria Craiova le-a investit pentru amenajarea locurilor de joaca s-au dus insa pe apa simbetei, deoarece majoritatea au fost distruse. In aceasta situatie, in bugetul de pe anul viitor va trebui alocata o alta suma considerabila pentru repararea lor. „Acestea ar trebui supravegheate de politia comunitara, insa pina acum am avut doar patru patrule in tot orasul. Simbata (astazi -n.r.) va avea loc examenul final pentru incadrarea celor 120 de politisti comunitari, astfel putind sa avem un control mai mare. Nu am putut identifica insa pe nici unul dintre cei care au distrus locurile amenajete in exclusivitate pentru copii“, a concluzionat Nedelescu. In ultima sedinta a Consiliului Local Craiova, consilierul PRM, Mihai Dragu, a precizat ca locurile de joaca ar putea fi amplasate in curtea scolilor sau date spre administrare catre asociatiile de proprietari din zona. Ideea nu a fost insa salutata nici de executivul primariei si nici de colegii sai consilieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS