22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Seful Politiei Rutiere Craiova, inlocuit din functie


Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Dolj l-a eliberat ieri din functia de sef al Biroului Politiei Rutiere Craiova pe subcomisarul Ionel Sandu. Nu a fost insa vorba de o demitere, ci subcomisarul Sandu si-a luat transferul la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova. In locul lui a fost numit in fruntea politistilor craioveni de la Circulatie subcomisarul Stelian Nicolaescu. Noul sef al Biroului pentru Siguranta Circulatiei Urbane Craiova – asa cum se numeste in prezent Biroul Politiei Rutiere – are 40 de ani si lucreaza de 13 ani in politie, indeplinind in ultimii patru ani functia de sef al Biroului de Ordine Publica din cadrul Politiei Municipiului Craiova. (A.D.)


Psihiatrii din Tirgu Jiu, reclamati de doi fosti pacienti


Doi fosti pacienti ai Sectiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judetean Tirgu Jiu au depus plingeri la Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj impotriva cadrelor medicale, pe care le acuza de tratament abuziv. „In decurs de 16 ani cit am fost internat in Sectia Psihiatrie am fost supus la tratamente inumane din partea cadrelor medicale, si nu numai. Am fost batut, legat, torturat pe nedrept cu electrosocuri. (…) Si alti bolnavi sint in aceasta situatie“, a spus unul dintre fostii pacienti. Directorul DSP Gorj, Aristica Morosanu, a spus ca va analiza plingerile primite, dar va avea in vedere ca petitionarii au probleme psihice. (A.I.)


Om de afaceri gorjean, arestat pentru inselaciune


Un om de afaceri gorjean a fost arestat preventiv pentru 15 zile, in urma unui mandat eliberat ieri de Judecatoria Tirgu Jiu. Alexandru Cioroianu, de 45 de ani, administrator la societatile GENERAL CONSULTING MEDIA SRL din Tirgu Jiu si EUROSIGMA SRL din Balesti, este cercetat de Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu pentru inselaciune si evaziune fiscala. Potrivit procurorilor, acesta a achizitionat marfa, pentru plata carora a emis sase file cec fara sa aiba acoperire in banca. Dumitru Bocsan, prim-procurorul Parchetului Tirgu Jiu, a spus ca Alexandru Cioroianu a creat un prejudiciu de peste doua miliarde de lei unui numar de sase firme. (A.I.)


Un copil a cazut din camion


Un baiat de noua ani din Calafat a fost grav accidentat, dupa ce a incercat sa faca o plimbare agatat de remorca unui camion. Luni, in jurul orei 16.00, copilul s-a urcat din mers in spatele remorcii unui camion Roman, fara sa fie observat de soferul Daniel Popescu, de 41 de ani, din Craiova. Baiatul s-a dezechilibrat si a cazut, lovindu-se cu capul de asfalt. El a fost transportat la Spitalul de Urgenta din Craiova, unde medicii au constatat ca are o clavicula rupta si un traumatism cranian. Micutul a ramas sub supravegherea medicilor pina cind starea sa de sanatate se va ameliora. (A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS