17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

O firma din Constanta solicita Primariei Tirgu Jiu daune de 2.000.000 de euro


Primaria municipiului Tirgu Jiu se afla in conflict cu o firma din Constanta, care solicita plata unor daune in valoare de doua milioane de lei. Conducerea primariei a reziliat contractul cu societatea MINS din Constanta, care prevedea modernizarea mai multor centrale termice din Tirgu Jiu. O echipa din partea primariei s-a deplasat, la sfirsitul saptaminii trecute, la Rimnicu Vilcea, pentru a negocia cu reprezentantii firmei constantene. „Daunele solicitate sint fanteziste si probabil ca se va ajunge in instanta, daca nu se vom cadea la intelegere“, a spus Constantin Cretan, purtatorul de cuvint al Primariei Tirgu Jiu. Contractul a fost incheiat spre sfirsitul mandatului fostului primar, Petrica Nanu, dar in anul 2000, dupa venirea actualului primar, Florin Circiumaru, a fost reziliat. Societatea MINS a cistigat un proces cu Primaria Tirgu Jiu, in urma caruia a primit 800 de milioane de lei. Firma a modernizat doua centrale termice de cartier, dar noua conducere a primariei nu a recunoscut unele lucrari. Instanta de judecata a dat cistig de cauza firmei din Constanta. (A.I.)


Hot cu 26 de furturi la activ, trimis in judecata


Un hot cu 26 de furturi la activ a fost trimis in judecata de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj. Adrian Pastea, de 33 de ani, a fost prins de politie dupa ce a furat timp de doi ani. Ultima victima a acestuia a fost sotia unui consilier local al municipiului Tirgu Jiu, careia i-a smuls geanta de pe umar. Potrivit anchetatorilor, Adrian Pastea se specializase in furturi de telefoane mobile si din autoturisme, precum si in sustragerea gentilor. (A.I.)


Un motrean s-a ales cu dosar penal pentru ca si-a batut copilul


Un barbat din Motru, care si-a batut fiica, a intrat in atentia procurorilor. Constantin R., de 40 de ani, a lovit-o de mai multe ori pe fiica sa, de 14 ani, eleva, provocindu-i traumatisme care au impus internarea acesteia in regim de urgenta la Sectia chirurgie a spitalului din localitate. Tatal fetei este anchetat pentru savirsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului. In acest caz a fost sesizata si Autoritatea pentru Protectia Copilului din Tirgu Jiu. (E.M.)


Si-a dat foc la echipamentul de lucru


Un salariat al unei schele petroliere din Ticleni este cercetat pentru distrugere din culpa, dupa ce si-a incendiat din greseala echipamentul de lucru. Politia din Ticleni a fost sesizata telefonic ca la caminul de cazare de la schela din localitate a izbucnit un incendiu. Din primele verificari efectuate s-a stabilit ca David P., de 53 ani, din comuna Runcu, sondor, a intentionat sa spele echipamentul de lucru cu diluant si, din cauza neatentiei, a provocat un incendiu. In urma incendiului, au ars si alte bunuri, fara a fi inregistrate victime. (E.M.)


Violator urmarit general, prins


Un violator dat in urmarire generala a fost prins la sfirsitul saptaminii trecute de politistii gorjeni. Ioan P., de 31 de ani, din localitatea Nemesesti, Timis, a fost identificat si retinut in zona statiei CFR Tirgu Carbunesti. Barbatul era urmarit general din 22.03.2005, impotriva sa fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de sase ani, pentru savirsirea infractiunii de viol. Cel in cauza se afla in prezent in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj. (E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS