29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte stiri

Prichindeii in vacanta


Prescolarii si elevii din invatamintul primar si special doljean intra de luni, timp de o saptamina, in vacanta intersemestriala. In aceasta perioada, cei mici vor participa impreuna cu invatatorii si educatorii lor la diverse actiuni extrascolare. Conform graficului de activitati prestabilit de Ministerul Educatiei si Cercetarii, elevilor li se ofera acum posibilitatea sa se recreeze prin intermediul excursiilor, vizitelor la muzee, precum si a spectacolelor la cinematograf si teatrul de papusi. (E.L.)


Astazi, Ziua Arhivelor Nationale


Directia Judeteana Dolj a Arhivelor Nationale organizeaza astazi, incepind cu ora 10.00, la sediul din Craiova al acestei institutii, o masa rotunda cu tema „Arhivele si tranzitia“. Manifestarea, la care vor participa cercetatori, muzeografi, profesori de istorie, actuali si fosti lucratori ai Arhivelor craiovene, este ocazionata de declararea zilei de 31 octombrie drept Ziua Arhivelor Nationale ale României. Tot astazi va fi organizata la sediul Directiei Judetene Dolj a Arhivelor Nationale si o expozitie documentara referitoare la istoria institutiei. (A.D.)


Locatarii din Valea Jiului „se apuca“ de presa


Citiva oameni de litere au scos pe piata din Valea Jiului o inedita publicatie, „Realitatea Petrileana“, un ziar editat de Asociatia de proprietari nr. 1 din Petrila, care apare bilunar. Claudiu Mirlogeanu, manager, Mircea Andras, redactor-sef, Petrica Birau, redactor, si Iosif Toth, tehnoredactor, alaturi de alti trei colaboratori, au decis ca orasul aflat pe Jiul de Est sa aiba o publicatie, motiv pentru care au inceput sa editeze un ziar color in opt pagini, pe care il numesc „primul ziar al orasului Petrila“. De necontestat sint talentul si daruirea cu care Mircea Andras a facut, de fiecare data, o revista a presei centrale si locale, iar deschiderea de ziar, precum si subiectul principal sint dedicate „Zilelor Petrilene“. (D.M.)


Salariatii ITUC si-au primit o parte din bani


Protestatarii de la ITUC INDUSTRII Motru si-au primit la sfirsitul saptaminii trecute o parte din salariile restante. Aproape 60 de salariati din 200 au intrat in greva acum o saptamina, cerind patronilor plata lefurilor restante, in valoare de 15.000.000 de lei vechi pentru fiecare muncitor. Potrivit reprezentantilor grevistilor, fiecare sofer a incasat intre 4.000.000 si 5.000.000 de lei, adica banii pe iunie si o parte din luna iulie. In ceea ce ii priveste pe cei 150 de soferi de pe excavatoare si buldozere, care nu intrasera in greva alaturi de colegii lor de pe turisme, se discuta varianta ca si acestia sa declanseze de astazi un protest. De mentionat ca directorul ITUC INDUSTRII, Valentin Paradais, demis de patroni saptamina trecuta, a tinut sa precizeze ca si-a dat demisia si nu a fost demis.(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS