6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmendat pentru greselile altora

Amendat pentru greselile altora

Soldatul craiovean Sorin Ionel Brezeanu ar putea intra in Cartea Recordurilor, pentru ca, in timp ce facea smotru in unitatea militara, ba lua o amenda de la jandarmii craioveni, ba primea o sanctiune de la Politia Rutiera Gorj.


Sorin Ionel Brezeanu din Craiova spune ca s-a trezit ca are de platit o amenda contraventionala, data de jandarmi, pe motiv ca, pe 3 noiembrie 2004, ar fi patruns fara drept in incinta Colegiului National Economic „Gheorghe Chitu“ din localitate. „Am mers la jandarmerie ca sa aflu ce se intimpla, pentru ca stiam ca baiatul meu este in armata, si nu la plimbare prin oras“, a spus mama lui Sorin, Constantina Brezeanu. Pe 2.12.2004, a depus la jandarmerie o contestatie, prin care reclama faptul ca pe numele fiului ei s-a intocmit in mod gresit, in urma cu o luna, un proces-verbal de contraventie, intrucit la acea data baiatul isi efectua stagiul militar la UM 01266 si nu avea cum sa fie prezent in doua locuri, adica si la colegiul craiovean. Primind sesizarea, cei de la jandarmerie au trecut la verificari si au descoperit cine era vinovat de incurcatura. „In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca cel care se daduse drept Sorin Ionel Brezeanu era, de fapt, Ionut Preda din Craiova, care locuieste pe aceeasi scara cu numitul Brezeanu. Numitului Ionut Preda i s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru savirsirea infractiunii de fals privind identitatea“, i-a comunicat Constantinei Brezeanu, pe 25 februarie 2005, jandarmeria craioveana.


„Gluma“ se repeta


Desi au confirmat ca se facuse o greseala, ba chiar l-au gasit si pe vinovat, jandarmii nu au putut anula procesul-verbal de contraventie, asa ca Sorin Ionel Brezeanu s-a vazut nevoit sa ceara in instanta anularea amenzii. Magistratii de la Judecatoria Craiova au constatat eroarea si, pe 31 martie 2005, au anulat procesul-verbal care ii daduse mare bataie de cap lui Sorin Brezeanu. Numai ca problemele nu se opresc aici, ci povestea pare sa se repete. Constantina Brezeanu a aflat de la Administratia Finantelor Public ca ar mai avea de platit o amenda pentru fiul sau. De data aceasta este vorba de o amenda aplicata de Serviciul Politiei Rutiere Gorj, pe 7 aprilie 2004. Numai ca si la aceasta data, Sorin Brezeanu era tot militar, dar intr-o unitate militara din Caracal. „Acum m-am trezit cu alta amenda. Am aflat de la Financiar ca mai exista un proces-verbal din 7 aprilie 2004, de la Circulatie, si ca ar fi si asta tot o amenda pe numele copilului, dar si atunci era in armata, pe la Caracal“, a spus Constantina Brezeanu. Femeia arde de nerabdare sa afle cine a „imprumutat“ de aceasta data identitatea fiului ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS