11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii afectati de inundatii vor avea case noi

Craiovenii afectati de inundatii vor avea case noi

Primaria Craiova a reusit sa obtina banii necesari pentru construirea celor cinci case pentru persoanele afectate de inundatiile din luna iunie, anul acesta. Incepind de ieri, cinci firme de constructii au demarat lucrarile de amenajarea a locuintelor distruse. Viceprimarul Craiovei, Sorin Iordache, a declarat ca partea cea mai mare a sumelor alocate a fost obtinuta din sponsorizari. In luna septembrie, guvernul a trimis cite 25 de milioane de lei pentru ridicarea fiecareia dintre cele cinci case, bani insuficienti insa pentru inceperea constructiei.


„Desi am ridicat materialele necesare la timp, ne-am vazut pusi in fata unei situatii ciudate, deoarece nu existau destule fonduri pentru finalizarea locuintelor distruse. O casa nu poate fi ridicata cu 25 de milioane lei, din cauza asta a trebuit sa facem singuri rost de bani pentru cele cinci case. In luna octombrie, dupa ce am avut mai multe discutii cu citiva constructori, problema a fost rezolvata, obtinindu-se resursele necesare. Casele construite urmeaza sa aiba fiecare o suprafata de 40 de metri patrati, fiind alcatuite din doua camere, o bucatarie, o baie si un hol“, a precizat Iordache.


Printre cei norocosi se numara si Constantin Patrut, care locuieste pe strada Poligonului. Dupa ce casa a cazut sub ochii lui, barbatul a decis sa inainteze o cerere pentru a obtine subventionare din partea statului. Ieri, cind o echipa de constructori s-a prezentat la adresa de pe strada Poligonului, Patrus a fost incintat ca autoritatile locale nu l-au uitat.


Acelasi scenariu, citeva strazi mai departe, tot in cartierul Brestei. Aurelia Voinea locuieste pe strada Bilteni de peste 20 de ani. Femeia a povestit ca doar in acest an a avut de furca cu ploile, imobilul si curtea fiind inundate timp de citeva saptamini. „Si acum stau cu frica in sin sa nu cada casa pe mine. Peretii mai au putin si se prabusesc. In vara, au venit cei de la ape si au stat vreo saptamina sa imi traga toata apa. Saptamina aceasta au venit si cei de la primarie si mi-au spus ca daca vremea ramine buna, pina cind cade zapada imi termina casa. Ca sa vad ca sint seriosi au adus nisipul, iar simbata imi vor aduce balastul. Intr-o casa noua o sa stau si eu la iarna in siguranta“, a povestit Aurelia Voinea.


Viceprimarul Iordache a precizat ca, intr-o luna cel tirziu, cele cinci case vor fi predate proprietarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS