24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Solomon ar dinamita blocul S 200


Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ieri ca vrea sa treaca in patrimoniul municipalitatii blocul S 200, din centrul orasului, pentru a-l putea pune la dispozitia firmelor care doresc sa isi deschida aici birouri. Initial, imobilul a fost prevazut ca bloc de locuinte, insa ulterior a fost trecut in custodia Universitatii din Craiova. Cu toate ca guvernul a garantat cu 11 milioane de dolari un imprumut pentru finalizarea blocului si transformarea lui in parc tehnologic, investitia nu s-a materializat. Primarul Solomon a spus ca blocul este inestetic in stadiul actual si ar trebui ori finalizat, ori demolat. „Am discutat cu rectorul universitatii daca este posibil sa ni-l dea noua. Arata foarte urit. Daca ar fi dupa mine, as pune o bomba acolo“, a afirmat primarul. La schimb cu blocul, primarul ar ceda sediul Liceului „Anghel Saligny“ si gradinita din fata Casei Universitarilor (B.G.)


Craiovenii din Canada vor sa investeasca in Craiova


Nu mai putin de 400 de craioveni stabiliti in orasul Toronto din Canada ar putea sa-si deschida afaceri in Craiova in perioada urmatoare. Primarul Antonie Solomon a aflat despre intentia fostilor „olteni“ la intilnirea pe care a avut-o ieri cu reprezentantii oamenilor de afaceri din Craiova. Cei 400 de posibili investitori sint reprezentati de Dumitru Popescu, fost director la Imprimeria Oltenia, aflat in prezent in functia de consilier al guvernatorului din Toronto si totodata fondator al ziarului cu specific românesc, Observator. Nu la fel de interesati se arata de Craiova reprezentantii Carrefour. Conform declaratiilor directorului unei tipografii din oras, celebrul magazin cash&carry nu a inclus Craiova in planurile sale de extindere pentru urmatorii doi ani. Principalul motiv ar fi faptul ca autoritatile locale nu i-au chemat pina acum la discutii pentru o mai buna cunoastere reciproca. (V.T.)


Reconstructia centrului incepe la primavara


Primarul Antonie Solomon a declarat ieri ca va incepe lucrarile de reamenajare a centrului istoric al orasului in primavara anului viitor. „Remodelarea centrului va costa sase milioane de euro, iar parcarea Cronos va disparea. In schimb va aparea o parcare subterana“, a precizat primarul. O parte din banii necesari proiectului initiat de Solomon provin din creditul de 700 de miliarde de lei obtinut de la BCR si din sumele incluse in buget pe urmatorii trei ani. (V.T.)


1.200 de agenti economici din Tirgu Jiu, in ilegalitate


Aproximariv 1.200 de agenti economici din Tirgu Jiu isi desfasoara activitatea in ilegalitate, pentru ca autorizatiile de functionare emise de primarie au exprirat. Seful Compartimentului Autorizari, Avize din cadrul Primariei Tirgu Jiu, Florin Munteanu, a spus ca agentii economici care se afla in aceasta situatie risca sa primeasca o amenda cuprinsa intre 100 de lei RON si 2.000 de lei RON. Acesta a precizat ca au fost eliberate 469 de autorizatii de functionare, dintre care 145 in acest an. (A.I.)


4.000 de noi locuri de munca in agricultura


Reprezentantii Sindicatelor Lucratorilor din Agricultura au discutat recent, la o intilnire cu ministrul Gheorghe Flutur, probleme legate de structura organizatorica si salarizarea angajatilor Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) si a celor de la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR). Iulian Vatau, presedintele Confederatiei Nationale a Sindicatelor Cartel Alfa, filiala Dolj a declarat ca, pentru anul viitor, se preconizeaza o crestere a locurilor de munca din domeniul agricol, la nivel national, cu aproximativ 4.000, dintre care jumatate angajati cu contracte individuale de munca pe perioada determinata. Numarul lucratorilor din acest sector se va ridica la 5.000. In plus, lucratorii APIA si DADR vor fi nevoiti sa fie mult mai flexibili decit pina in prezent deoarece directivele UE sint in continua schimbare. (A.H.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS