Deputatul Manta il „parasuteaza“ pe Bulucea cetatean de onoare

Autori


Deputatul PSD Claudiu Manda a anuntat, intr-o conferinta de presa, candidatura lui Vasile Bulucea la titlul de cetatean de onoare al Craiovei. Manda a tinut sa precizeze ca nominalizarea fostului primar de trista amintire la obtinerea titlului onorific este o initiativa personala in conditiile in care pe vremea lungului mandat al lui Bulucea la Primaria Craiovei nici nu l-a apreciat si nici nu l-a votat. „Nu sint un fan al lui Vasile Bulucea. L-am votat pe Solomon. Nu l-am intrebat pe Bulucea daca si-ar dori aceasta onoare, iar in conditiile in care nu si-ar dori e problema lui!“, a tinut sa precizeze Claudiu Manda. Propunerea surprinzatoare a deputatului vine intr-un moment in care Vasile Bulucea parea definitiv iesit la pensie din viata politica si din PSD din moment ce la alegerile locale a facut figuratie pentru Forta Democrata, condusa la acea vreme in judet de apoliticul Dinel Staicu. In aceste conditii, ori Manda s-a reorientat politic si foloseste sediul PSD abuziv, ori si-a pierdut simtul masurii, emitind pareri personale in recreatia mare de la parlament.

Ultima gaselnita a mai-marilor PSD in materie de refacere a imaginii partidului a fost exprimata, e drept, in nume personal, de deputatul PSD de Dolj, Claudiu Manda, care l-a propus pe fostul primar al Craiovei, Vasile Bulucea, pentru titlul de cetatean de onoare al orasului.

Propunerea lui Manda pare cel putin neserioasa, in conditiile in care scandalurile legate de contractele cu Luxten, groapa de gunoi de la Mofleni, Velodromul si bulevardul Romanescu, contracte incheiate pe vremea mandatului lui Bulucea, au adus pagube enorme bugetului primariei si bani frumosi in buzunarele societatilor contractante. Poreclit din nu se stie ce motive „Bulucea 10%“, fostul primar si-a gasit in tineretul PSD, al carui presedinte este Manda, trambulina catre relansare dupa ce in campania electorala locala a ratat ocazia de a fi parasutat deasupra orasului din avionul Fortei Democrate.

PSD vrea ca Bulucea sa circule gratuit cu RAT

Distinctia „cetatean de onoare“ se acorda de regula acelor personalitati care si-au pus viata si activitatea in slujba orasului, care au facut ceva bun pentru cetatenii orasului, care sint dincolo de orice fel de banuieli urite legate de interesul personal, spaga sau mita, coruptie sau prostie. „Din moment ce senatorul Radu Berceanu a fost nominalizat pentru aceasta distinctie doar pentru ca a salvat de la faliment Combinatul Chimic, de ce sa nu fie si Bulucea, care a facut mult mai multe lucruri care, este drept, au fost indelung comentate si pozitiv, si negativ.

Pina la urma, cel care detine aceasta distinctie nu are decit avantajul ca poate circula gratuit cu mijloacele de transport in comun“, a spus Claudiu Manda. Daca deputatul vrea sa-i ofere gratuit lui Bulucea plimbari cu mijloacele de transport in comun ale orasului pentru ca abonamentul pentru pensionari este prea scump, atunci ar fi putut sa se informeze la RAT, de unde ar fi aflat ca pensionarii care au virsta peste 70 de ani, limita in care Bulucea se incadreaza de mult, beneficiaza de gratuitate pentru mijloacele de transport in comun. In aceste conditii, ori Manda vrea sa faca rost de un abonament gratuit pentru o alta persoana decit cea pe care o stie tot orasul, ori crede ca titlul de „cetatean de onoare“ se reduce doar la acest lucru si atunci, pe principiul ca daca tot nu valoreaza nimic, hai sa i-l dam si lui Bulucea!


„Cit am sa fiu eu primar, Bulucea nu va fi cetatean de onoare“

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost foarte transant cu propunerea deputatului: „Cit am sa fiu eu primar al orasului, nu am sa-l fac niciodata pe Bulucea cetatean de onoare. Nu pot sa uit ce ne-a facut mie si intregului oras pe vremea cind taia si spinzura in primarie. Bulevardul pe care l-a facut trebuie sa-l sparg eu acum, ca sa bag canalizare, pentru ca lui nu i-a dat in gind ca daca te apuci sa faci bulevarde trebuie mai intii sa bagi utilitatile. Gropa de gunoi de la Mofleni a bagat-o intr-un contract pe care ma straduiesc acum sa-i mai tai din clauzele inrobitoare. Parcarile le-a dat pentru 25 de ani, iar pe noi ne injura lumea. Cum pot sa-l fac cetatean in conditiile in care cit a fost primar a amanetat bugetul pentru citeva zeci de ani!“

Viitorul cetatean de onoare al Craiovei, senatorul de Dolj, Radu Berceanu, pare usor surprins de propunerea colegului sau de parlament: „Bulucea pentru PSD a facut multe lucruri. Daca le-a fost atit de drag, de ce la alegeri nu l-au mai propus pentru primarie? Nu era normal sa-l sustina atunci? Domnul deputat Manda este mult prea tinar!“, a remarcat senatorul Berceanu.

Tinar sau nu, Claudiu Manda, prin asumarea propunerii, s-a umplut de „glorie“ fara a se gindi ca mortul de la groapa nu se mai intoarce!Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. stroe said:

    …numai cind ma gindesc la afacerea pe care a facut-o Bulucea legata de iluminatul stradal (cu “Luxten” parca_) imi vine sa urlu; cum a facut mai oameni buni de nu l-a oprit nimeni cind a plantat stilp linga stilp- bani aruncati degeaba in anumite buzunare, numai de el stiute; si multe altele …personal nici sa-naud de ONOARE la adresa lui Bulucea,a fost PENAL si nu merita nici macar amintit in analele istoriei orasului.

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 25 octombrie 2005

Actualitate

» Doljenii ale caror paminturi sint in judetul Olt isi vor primi titlurile de proprietate
» Trenurile locale din Valea Jiului risca sa fie desfiintate
» RAJDP Vilcea nu are nici un leu alocat pentru lucrarile de deszapezire
» Angajatii din primarie, obligati sa se imbrace decent
» Prioteasa cere spor de dispozitiv pentru salariatii CJ
» Bani pentru reabilitarea fostului camin de la Liceul Energetic
» Parcarea ilegala a masinilor ii va costa mai scump pe craioveni
» Apa potabila, mai scumpa cu 19% din noiembrie
» Nou concurs pentru sefia DGASPC Dolj
» Angajatii din primarie, obligati sa se imbrace decent
» Profesorii de istorie vor mai multe ore
» Doua cinematografe la 600.000 de doljeni
» Raportorul reprezentantului Parlamentului European – la Craiova
» Convoi umanitar francez la Cerat
» Profesorii craioveni – doua ore de pauza
» Greva in invatamintul din Valea Jiului
» Cultura, un domeniu in suferinta
» Scurte stiri

Local

» Hotii au golit de flori cimitirul Ungureni
» Primul Salon National de Caricatura in Banie
» Ceremoniale militare si religioase de Ziua Armatei
» Scoala Generala nr. 18 „Sfintu Dumitru“, la a 45-a aniversare
» „Zilele Craiovei“ in acorduri de cumbia
» Coruptia ne sapa integrarea
» Criza din coalitie a fost rezolvata
» Liceul de Arta „Marin Sorescu“ a inaugurat Sala „Europa“
» Trei carti lansate de „Zilele Craiovei“
» Magistratii au deschis degeaba portile instantelor si Parchetelor
» „Istoria literaturii române la doua miini“
» De astazi, benzina mai ieftina

Dolj

» Politistul „boboc“ a fost batut de doua grupuri de romi
» IJP Dolj cauta romi veritabili sa-i faca politisti

Gorj

» Mischie, achitat in dosarul „Arma de vinatoare“
» Fiul vitreg al Mariei Dragomiroiu, taiat de tigani
» Constantin Cretan, fostul locotenent al lui Cozma, si-a luxat piciorul in penitenciar

Sport

» Pe ei, leilor!
» „Panduri“ fara valoare
» Bornescu: „Pariem pe victoria noastra“
» Ionescu vrea sa se revanseze
» Scurte stiri
» Premiati de „Zilele Craiovei“
» România vrea la CE din Luxemburg
» Chivu poate rata derbiul cu Inter Milano
» Rocada intre Mutu si Cassano?
» Cristian Bivolaru a demisionat de la FRF

Bani & Afaceri

» Salariatii ITUC INDUSTRII Motru au intrat in greva
» Fiscul, dator 75 de miliarde la doljeni
» SC AVIOANE SA Craiova, scoasa din nou la privatizare
» Oltenii sint morti dupa autobuze

Opinii

» Si totusi se poate

Top