3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePina acum au fost vaccinati antigripal doar sinistratii

Pina acum au fost vaccinati antigripal doar sinistratii

Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj a finalizat prima etapa de vaccinare antigripala gratuita in cadrul campaniei demarate de Ministerul Sanatatii. Spre deosebire de anii anteriori, in acest sezon prioritate la vaccinare au avut oamenii din zonele afectate de inundatii, pina acum fiind vaccinate nu mai putin de 5.000 de persoane cu domiciliul in aceste locatii.


Potrivit conducerii DSP Dolj, ieri a inceput si distribuirea celei de-a doua transe de vaccin antigripal. Este vorba de alte 5.000 de doze care vor ajunge in camine de batrini, centre de cronici, institutii de ocrotire si la cei care pot transmite gripa in masa (angajati ai spitalelor, cadre didactice).


Directorul executiv adjunct pe probleme de medicina preventiva in cadrul DSP Dolj, dr. Bebe Martin, sustine ca numarul dozelor distribuite pina acum este foarte mic comparativ cu necesarul. „Am solicitat Ministerului Sanatatii 60.000 de doze. Cantitatea primita pina acum, de 10.000 de doze, este total insuficienta, insa nu cred ca vor exista probleme. Campania de vaccinare antigripala se desfasoara pina in luna februarie si pina atunci speram sa primim tot vaccinul necesar“, a spus Bebe Martin.


Reprezentantul DSP Dolj a precizat ca in categoria persoanelor care beneficiaza gratuit de vaccinare antigripala nu sint cuprinsi si angajatii firmelor de crestere a pasarilor: „De vaccinarea propriilor angajati ar trebui sa se ocupe societatea respectiva. Numai in zonele in care au fost cazuri suspecte de gripa aviara, crescatorii de pasari si cei care manipuleaza pasari moarte au fost vaccinati gratuit, laolalta cu intreaga populatie“.


Directorul adjunct al DSP Dolj a mai spus ca in judet nu exista nici un caz de gripa aviara sau suspect de gripa aviara. Cu toate acestea, DSP impreuna cu Directia Sanitar – Veterinara Dolj au inceput o campanie de informare si educare a populatiei in aceasta privinta. „Multi s-au panicat si au incetat sa mai consume carne de pasare. Trebuie sa le explicam oamenilor ca nu exista nici un motiv sa-si faca probleme, judetul nostru este destul de departe de zonele de focar, dar ca, pentru orice eventualitate, trebuie sa stie cum sa-si protejeze pasarile de curte si cum sa se apere ei insisi de aceasta boala. Speram ca in Dolj sa nu se ajunga la cazuri de gripa aviara“, a mai spus Martin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS